Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Νέος πρόεδρος και ΔΣ του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας ανακοινώθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού

Ο νομικός Ιωάννης Αντωνιάδης, διορίζεται πρόεδρος του νέου επταμελούς ΔΣ του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ), η σύνθεση του οποίου ανακοινώθηκε σήμερα.
 
Το επταμελές διοικητικό συμβούλιο (αντί του πενταμελούς που ίσχυε έως τώρα) και τον νέο προέδρο, «κατόπιν και της επιθυμίας του κ. Ιωάννη Χαμηλοθώρη να μην παραμείνει στη θέση του προέδρου του Δ.Σ», διόρισε η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, «προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι νέες αυξημένες αρμοδιότητες του ΟΠΙ».
 
Η νέα σύνθεση του ΟΠΙ είναι η ακόλουθη:
 
Πρόεδρος αναλαμβάνει ο νομικός, Αντωνιάδης Ιωάννης του Αλεξάνδρου.
 
Αντιπρόεδρος αναλαμβάνει η Δεργιωτάκη Αρίστη του Δημητρίου, υπάλληλος κατηγορίας ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας.

Μέλη του Δ.Σ. είναι οι:

Βαφέας Νικόλαος του Βασιλείου, επίκουρος καθηγητής Ιστορικής και Πολιτικής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ηλιόπουλος Χαράλαμπος του Κωνσταντίνου, οικονομολόγος. Κοσμάτος Κωνσταντίνος του Γερασίμου, επίκουρος καθηγητής Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Νουτσόπουλος Θωμάς του Γεωργίου, αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης Χριστοφόρου-Λιβάνη Ιωάννα του Νικολάου-Διονύσου, νομικός.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γιάννης Αντωνιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Δικηγόρος στον 'Αρειο Πάγο, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο δημόσιο δίκαιο της Νομικής Σχολής ΑΠΘ και στη δημιουργική γραφή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Έχει εργασθεί ως νομικός σύμβουλος σε πιστωτικά ιδρύματα, δικηγόρος σε εταιρία ορκωτών ελεγκτών και έχει ειδίκευση σε θέματα εμπορικού, αστικού και οικονομικού δικαίου. Έχει διατελέσει μέλος σε διοικητικά συμβούλια ανωνύμων εταιριών καθώς και ειδικός σύμβουλος στη γενική γραμματεία του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα έχει εκδώσει βιβλία με το λογοτεχνικό ψευδώνυμο, Αντώνης Γιανακός.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανήθικοι και επικίνδυνοι

Όσο πλησιάζει η ώρα να έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στην Ολομέλεια της Βουλής, τόσο η τακτική της Ν.Δ. γίνεται πιο ανήθικη, αλλά και πιο επικίνδυνη. Είναι σαφές ότι η Ν.Δ. θέλει να αποφύγει με κάθε...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο