Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η Λ. Κονιόρδου στο Συμβούλιο Υπουργών Πολιτισμού Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Στο περιθώριο τού Συμβουλίου η κ. Κονιόρδου συναντήθηκε με τους ομολόγους της, της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης και της Τουρκίας

Στο 4ο Συμβούλιο Υπουργών Πολιτισμού Νοτιοανατολικής Ευρώπης «COMOCOSEE», που συγκάλεσε η προεδρεύουσα Βοσνία-Ερζεγοβίνη και πραγματοποιήθηκε στις 3 και 4 Απριλίου 2018 στο Σαράγεβο, συμμετείχε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λ. Κονιόρδου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΠΟΑ, «κατά τις εργασίες του Συμβουλίου εξετάστηκε η ενδυνάμωση της πολιτιστικής συνεργασίας των χωρών της Ν.Α. Ευρώπης για τη βιώσιμη ανάπτυξη και υιοθετήθηκε σχετική κοινή Διακήρυξη από τους συμμετέχοντες Υπουργούς Πολιτισμού», η δε υπουργός Πολιτισμού «κατά την ομιλία της στην ολομέλεια του Συμβουλίου επεσήμανε την ανάγκη διεύρυνσης της συνεργασίας των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης στον τομέα του Πολιτισμού προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της εποχής μας, όπως η οικονομική και προσφυγική κρίση, και να στηριχθεί η βιώσιμη ανάπτυξη».

Σύμφωνα με το ΥΠΠΟΑ, η κ. Κονιόρδου ανέφερε, μεταξύ άλλων, τρία συγκεκριμένα παραδείγματα υποστήριξης της περιφερειακής πολιτιστικής συνεργασίας που ξεκίνησαν το προηγούμενο έτος, συνεχίζονται και φέτος και υποστηρίζονται από το Υπουργείο Πολιτισμού:

- Την προώθηση και υποστήριξη των ανταλλαγών με τη Σερβία που οδήγησε στη συνεργασία του Εθνικού Θεάτρου με τον Σέρβο σκηνοθέτη Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς. Ο τελευταίος θα ανεβάσει τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη στο πλαίσιο των Επιδαυρίων 2018.

- Τη διοργάνωση τον περασμένο Νοέμβριο, κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, της ετήσιας συνάντησης του Κινηματογραφικού Δικτύου Νοτιοανατολικής Ευρώπης SEE Cinema Network.

- Τη διοργάνωση από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος της 1ης Συνάντησης Νέων Καλλιτεχνών Ν.Α.Ευρώπης, τον Σεπτέμβριο του 2017, με τον τίτλο «Αρχαίο Δράμα και Πολιτική», στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος του Υπουργείου Πολιτισμού.

Στο περιθώριο τού Συμβουλίου η κ. Κονιόρδου συναντήθηκε με τους ομολόγους της, της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης και της Τουρκίας.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Το "αφήγημα"

Σε κάθε περιστατικό ακροδεξιάς βίας σκάνε μύτη οι “ισαποστάκηδες”. "Πώς τολμάει και μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για επιθέσεις μίσους;" αναρωτιούνται. Αυτοί δεν δίχασαν την κοινωνία στις πλατείες των...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο