Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
ΥΠΠΟΑ: Στηρίζουμε την παροχή επενδυτικού κινήτρου με στόχο την προσέλκυση διεθνών παραγωγών στην Ελλάδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΥΠΠΟΑ: Στηρίζουμε την παροχή επενδυτικού κινήτρου με στόχο την προσέλκυση διεθνών παραγωγών στην Ελλάδα

«Το αίτημα για την κινηματογράφηση στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου, που εξετάστηκε στη συνεδρίαση  της 27ης Μαρτίου, όπως κατατέθηκε, θεωρήθηκε από τα μέλη του ΚΑΣ ότι θα προκαλούσε αναστάτωση στην ασφάλεια και εύρυθμη λειτουργία του χώρου, κατά την περίοδο των διακοπών του Πάσχα, που αναμένεται έντονη τουριστική κίνηση» σημειώνει το υπουργείο Πολιτισμού αναφορικά με την άδεια κινηματογράφησης στον αρχαιολογικό χώρο για τα γυρίσματα τηλεοπτικής σειράς του BBC και σε σχέση με δημοσιεύματα του Τύπου.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου γνωμοδότησαν ότι η πραγματοποίηση των λήψεων καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου επίσκεψης στον αρχαιολογικό χώρο σε ημέρα υψηλής προσέλευσης αμέσως μετά το Πάσχα, με πολυπληθές συνεργείο και διακοπή της ομαλής ροής της επίσκεψης θα επέφερε δυσλειτουργία του εμβληματικού αρχαιολογικού χώρου, που αποτελεί σημαντικό προορισμό πολιτιστικού τουρισμού και κατά συνέπεια μη σεβασμό στους ίδιους τους επισκέπτες.

» Επειδή κατά τη συζήτηση του θέματος οι εναλλακτικές προτάσεις που αναπτύχθηκαν, παρουσία και εκπροσώπου της παραγωγού εταιρείας, δεν ήταν ικανοποιητικές, τα μέλη δεν αποδέχτηκαν την πρόταση ως είχε και δήλωσαν ότι υπάρχει περιθώριο να το ξανασκεφτεί η Εταιρεία και να επανέλθει στην επόμενη συνεδρίαση της Μ. Τρίτης».

Τέλος στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι η υπουργός Πολιτισμού, προέτρεψε την εταιρεία παραγωγής να καταθέσει νέα πρόταση με μειωμένο αριθμό ωρών για την κινηματογράφηση ή κατανομή των γυρισμάτων σε περισσότερες από μία ημέρες. Η εταιρεία ανταποκρίθηκε θετικά και κατέθεσε νέα πρόταση, η οποία αναμένεται να συζητηθεί στη συνεδρίαση του ΚΑΣ τη Μεγάλη Τρίτη.

Η σειρά βασίζεται στο έργο του γνωστού συγγραφέα Τζον Λε Καρέ, «Η Μικρή Τυμπανίστρια», σε σκηνοθεσία του Νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη Παρκ Τσαν Γουκ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL