Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Λ.Κονιόρδου: Το θέατρο υπήρξε από τη γέννησή του θεσμός της Δημοκρατίας

Eurokinissi

Η υπουργός Πολιτισμού βρέθηκε στο ΚΘΒΕ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

«Το θέατρο υπήρξε από τη γέννησή του θεσμός της Δημοκρατίας. Ένας τρόπος ώστε να υλοποιηθεί το νέο πολίτευμα, εξίσου σημαντικός με τους θεσμούς του δικαστηρίου και της βουλής, δημιουργώντας έτσι τους τρεις βασικούς πυλώνες για την ανάπτυξή του. Ένα σύστημα όπου όλοι συμμετέχουν με τη γνώμη τους μέσα από την ανάδειξη του διαλόγου, της διαλεκτικής και της σύνθεσης των αντιθέτων», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου.

Η ίδια επέλεξε να μιλήσει για το θέατρο και τη Δημοκρατία στον σύντομο χαιρετισμό της προς το θεατρικό κοινό του ΚΘΒΕ, που παραβρέθηκε, χθες στην παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμουελ Μπέκετ.

«Η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου κάθε χρόνο μας υπενθυμίζει ακριβώς την παγκοσμιότητα του θεάτρου» τόνισε η Λ.Κονιόρδου, αμέσως μετά την ανάγνωση του μηνύματος για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου (που έγραψε φέτος ο Βρετανός Σάιμον Μακ Μπέρνι, ηθοποιός, συγγραφέας, σκηνοθέτης και συνιδρυτής του Théâtre de Complicité από το Ηνωμένο Βασίλειο) από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΚΘΒΕ και σκηνοθέτη της παράστασης, Γιάννη Αναστασάκη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια