Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Ανακοινώσεις για τις ποινικές διώξεις κατά των μετόχων της ΑΕΠΙ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανακοινώσεις για τις ποινικές διώξεις κατά των μετόχων της ΑΕΠΙ

Τα Σωματεία ΜΕΤΡΟΝ και ΣΩΜΣΕ είχαν ζητήσει ήδη πριν ένα μήνα από το Υπουργείο Πολιτισμού να οριστεί επίτροπος εξυγίανσης στην εταιρεία ο οποίος θα έπαυε την διοίκηση της οικογένειας Ξανθόπουλου ,όπως άλλωστε είχε αιτηθεί επισήμως και από το εποπτικό συμβούλιο της ΑΕΠΙ.

Αντί όμως το υπουργείο να εφαρμόσει το νόμο που μόλις λίγους μήνες πριν το ίδιο εισηγήθηκε,προτίμησε να παρατείνει  απλά τη θητεία της προσωρινής επιτρόπου επιτρέποντας έτσι στην παλαιά διοίκηση να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της!
(Στο αίτημα μας ούτε καν απάντησε)

Είναι προφανές πως η Ελληνική Δικαιοσύνη οφείλει και πρέπει να αποδώσει με αυστηρότητα τις ευθύνες που αναλογούν σε όλους τους εμπλεκομενους (σε αυτήν άλλωστε στηρίζουμε τις ελπίδες μας κι εμείς για να προστατεύσει τα συμφέροντα  μας)
Είναι όμως επίσης προφανές πως κάποιοι επιθυμούν και επιδιώκουν το αδιέξοδο προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για ένα (χωρίς προηγούμενο) κρατικό και κομματικά ελεγχόμενο φορέα διαχείρισης που δυστυχώς είμαστε βέβαιοι πως μετά από τις τόσες άστοχες παρεμβάσεις της πολιτείας θα τινάξει οριστικά στον αέρα την αγορά του δικαιώματος.

Σε αυτήν την κατεύθυνση άλλωστε πριν από λίγες μέρες το ΥΠΠΟ μετά από μήνες απραξίας ζήτησε ερήμην μας και πραξικοπηματικά κατά την γνώμη μας από τον ΟΠΙ (και μάλιστα πριν την ανακοίνωση των διώξεων)να εισηγηθεί την μόνιμη ανάκληση αδείας της ΑΕΠΙ ούτως ώστε να επέμβει έπειτα ως από μηχανής θεός επιβάλλοντας την λύση που υπόγεια μαγειρεύει.Προς τιμήν του το ΔΣ του οργανισμού αρνήθηκε να πάρει άμεσα μια τέτοια απόφαση αναγνωρίζοντας το κενό που θα δημιουργούσε στην αγορά.Άλλωστε το επιχειρηματικό σχέδιο της επόμενης μέρας που επεξεργάζεται η Ernst and Young θα είναι έτοιμο σε πολύ λίγο καιρό και θα περιγράφει τον ασφαλή δρόμο για τον μετασχηματισμό της ΑΕΠΙ σε ένα σύγχρονο Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης που θα ανήκει στους δικαιούχους του Έλληνες και ξένους.Χωρίς τους σημερινούς μετόχους για τους οποίους είναι δεδομένο πως δεν υπάρχει καμία θέση πια εδώ και καιρό.Αυτή είναι η λύση που με όλες μας τις δυνάμεις εξακολουθούμε να στηρίζουμε.

Και δεν είναι καθόλου παράξενο που οι επαγγελματίες αρθρογράφοι-όργανα του γνωστού αυτού συστήματος, πάντα σε ετοιμότητα για λίγη ακόμα «αριστερή»παραπληροφόρηση επεκτείνουν το γνωστό τους κυνήγι μαγισσών στοχοποιώντας τώρα τα ίδια τα μέλη του ΔΣ του ΟΠΙ ονομαστικά  επειδή δεν έκαναν το καθήκον τους να υιοθετήσουν την εγκληματική πρόταση του ΥΠΠΟ.
Αγαπητοί συνάδελφοι

Η εξέλιξη των διώξεων εναντίον των μετόχων της εταιρείας δικαιώνει την επιλογή μας. Όμως οι κατηγορούμενοι μέτοχοι θα αποχωρήσουν τώρα υποχρεωτικά από τη διοίκηση. Και δεν θα απομείνουν δικαιολογίες πια για όσους ισχυρίζονταν πως μέσα από την εξυγίανση οι Ξανθόπουλοι είτε θα πέσουν στα μαλακά είτε θα βρουν ένα μαγικό παράθυρο να παραμείνουν στα πράγματα.
Υπάρχει ακόμη μια εταιρεία με ένα τεράστιο δυναμικό που μπορεί σύννομα να περάσει στα χέρια μας χωρίς αυτοσχεδιασμούς στο κενό και νομικές ευρεσιτεχνίες που δυστυχώς συνηθίζονται τελευταία.Εμείς αυτή την πορεία θα ακολουθήσουμε ως το τέλος.

Τα ΔΣ των σωματείων ΜΕΤΡΟΝ και ΣΩΜΣΕ

ΑΕΠΙ: ΟΙ «ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ» ΔΕΝ ΕΞΥΓΙΑΙΝΟΝΤΑΙ, ΕΞΑΡΘΡΩΝΟΝΤΑΙ, ΑΜΕΣΑ ΝΕΟΣ ΦΟΡΕΑΣ !

Για τo ΑΣΜΑ 450+, η άσκηση ποινικής δίωξης κατά των υπευθύνων για το σκάνδαλο της ΑΕΠΙ από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών κο Γιάννη Παναγόπουλο, (για 7 κακουργήματα, μεταξύ των οποίων και η συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης!) είναι ιστορικής σημασίας για το ελληνικό τραγούδι. Επιτέλους, οι δημιουργοί που από το 2012 αγωνίστηκαν εν μέσω εκβιασμών, απειλών και συκοφαντιών για την αποκάλυψη του σκανδάλου της ΑΕΠΙ και επιθυμούν ένα υγιές και διαφανές μέλλον στη διαχείριση του πνευματικού δικαιώματος, σήμερα νιώθουν δικαιωμένοι.

Αυτή είναι η αρχή του τέλους μιάς μακρόχρονης ομηρίας των πνευματικών δημιουργών στη χώρα μας. Πολύ σύντομα θα έχουμε όπως σε όλο τον κόσμο: έναν ενιαίο εισπρακτικό φορέα, γιά όλους τους δημιουργούς, που δεν θα διευθύνεται από άπληστους κερδοσκόπους, αλλά από άξιους και έμπειρους τεχνοκράτες, θα εποπτεύεται από τους δικαιούχους, θα διαθέτει διαφανή κανονισμό διανομής που δεν θα επηρεάζεται από σχέσεις και πιέσεις.

Μαζί με το σωματείο ΥΠΕΡΒΑΣΗ, αποτελούμε πια μια συνειδητή και ανυποχώρητη δύναμη που θα επιμείνει στην ίδρυση και στην οργάνωση του νέου φορέα, αξιοποιώντας όλο το υγιές δυναμικό των εργαζομένων στο χώρο του δικαιώματος στη χώρα μας.

Η εξυγίανση που δεν εμφανίστηκε ποτέ πουθενά γραμμένη και εκείνοι οι δημιουργοί, που συνεργάζονται με τους ιδιοκτήτες για τη διατήρηση του υπάρχοντος στάτους, είναι ώρα να δουν ότι : το να αναλάβουμε τα χρέη ατόμων που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη κατ' επάγγελμα, ούτε μας συμφέρει ούτε μας τιμά.
Η εξυγίανση δεν είναι απλώς αδύνατη, όπως δηλώνουν ξένοι και έλληνες εκδότες, εργαζόμενοι και αντιπρόσωποι της ΑΕΠΙ, οικονομολόγοι και νομικοί. Αλλά μετά την απαγγελία των κατηγοριών από τον εισαγγελέα, η ΑΕΠΙ αποτελεί πλέον, στα μάτια όλων όσων συναλλάσονται με αυτήν, (δημιουργών, χρηστών, εκδοτών, εγχώριων και διεθνών φορέων) μία εν δυνάμει εγκληματική οργάνωση.Ένας φορέας που οργανώθηκε για να λυμαίνονται κάποιοι το πνευματικό δικαίωμα και που κανείς πλέον δεν θα είναι διατεθειμένος να συναλλάσεται μαζί του.

Οι εγκληματικες οργανώσεις δεν εξυγιαίνονται. Διώκονται και εξαρθρώνονται. ΝΕΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΑΜΕΣΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΗ ΑΝΑΒΟΛΗ. Από εδώ και πέρα όποιος παρεμποδίζει ή καθυστερεί τη σύσταση του νέου φορέα και την ανάκληση αδείας της ΑΕΠΙ, δεν μπορεί παρά να είναι συνένοχος μίας εγκληματικής οργάνωσης.

Η επόμενη μέρα: Μεταβατικός φορέας επιβλεπόμενος και υποστηριζόμενος για έξι μήνες από το ΥΠΠΟ, ώστε να διασφαλιστεί η επιστροφή στην ομαλότητα και άμεσος μετασχηματισμός του σε ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ οργανισμό κατά τα διεθνή πρότυπα. Η Πολιτεία που γνώριζε διαχρονικά το σκάνδαλο και δεν αντιδρούσε οφείλει τώρα να στηρίξει την αποκατάσταση των πνευματικών δικαιωμάτων. Η δε σημερινή κυβέρνηση, αφού τόλμησε το μεγάλο βήμα του ελέγχου, που η πλειοψηφία των δημιουργών ζητούσε από το 1972 και κανείς αρμόδιος δεν αποτολμούσε, οφείλει να κάνει το τελευταίο βήμα. Να κάνει δηλαδή όλες τις απαραίτητες ενέργειες για έναν ΝΕΟ ΦΟΡΕΑ χωρίς να χαθεί ούτε μία μέρα.

ΑΣΜΑ 450+

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL