Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Kατάληψη στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας

Η πλειοψηφία της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Εργαζομένων ΥΠΠΟ διαμαρτύρεται για την αντικατάσταση του διευθυντή του Ταμείου Γιώργου Βλαντή από τη Ντιάνα Μέγγενη

Κατάληψη πραγματοποιεί από το πρωί στα γραφεία του Ταμείου Αλληλοβοήθειας στην οδό Τροίας η πλειοψηφία της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Εργαζομένων ΥΠΠΟ, χωρίς προηγουμένως να έχει ληφθεί απόφαση από το Γενικό Συμβούλιο, διαμαρτυρόμενη ουσιαστικά για την αντικατάσταση του διευθυντή του Ταμείου Γιώργου Βλαντή από τη Ντιάνα Μέγγενη. Ο πρώην διευθυντής του Ταμείου, τοποθετήθηκε πριν 15 χρόνια και η θητεία του ανανεώθηκε επί υπουργίας Γερουλάνου, με φωτογραφική ρύθμιση, που προέβλεπε ως μοναδικά προσόντα για τη θέση, 20ετή προϋπηρεσία στο δημόσιο ή 10ετή συνεχόμενη στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας.

Η θητεία του Γ. Βλαντή έχει συνδεθεί με την περίοδο ανεξέλεγκτης εισροής και διακίνηση δημόσιου χρήματος στο “αμαρτωλό” Ταμείο συνδικαλιστών, περίοδο κατά την οποία στη διοίκηση και διεύθυνσή του βρίσκονταν συνδικαλιστές της πάλαι ποτέ ΠΑΣΚΕ νυν ΔΗΣΥΠ, και σε αγαστή συνεργασία με τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες του ΥΠΠΟ. Το προσωρινό πόρισμα άλλωστε του ελέγχου που διενήργησε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με εντολή του πρώην υπουργού Πολιτισμού Ν. Ξυδάκη, σύμφωνα με στοιχεία που διέρρευσαν, εντοπίζει αυθαίρετες και παράτυπες διαδρομές κονδυλίων έως το 2016. Η υπόθεση του “αμαρτωλού” Ταμείου έχει πάρει ήδη το δρόμο της δικαιοσύνης μετά τη μηνυτήρια αναφορά του πρώην υπουργού Αριστείδη Μπαλτά ενώ έχει αποτελέσει αντικείμενο κοινοβουλευτικού ελέγχου με ερώτηση 28 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απομάκρυνση του Γ. Βλαντή εκκρεμούσε μετά την αλλαγή του ΔΣ του Ταμείου, τον περασμένο Νοέμβριο, ωστόσο δεν άρεσε στην συγκεκριμένη συνδικαλιστική παράταξη που αποτελεί την πλειοψηφία της ΠΟΕ ΥΠΠΟ. Ηδη από χθες η ΠΟΕ ΥΠΠΟ με ανακοίνωσή της εξέφρασε την “αγανάκτησή της” για “την πλήρη αθέτηση της συμφωνίας που είχε πραγματοποιήσει με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου, σχετικά με τη λειτουργία του Ταμείου Αλληλοβοηθείας των Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού” και αποδίδει σε πολιτική δίωξη την απομάκρυνση του Γ. Βλαντή σημειώνοντας ότι “όπως ήδη δημοσιεύτηκε σε Φ.Ε.Κ., «καρατομήθηκε» με μονομερή απόφαση πολιτικής δίωξης, ο Διευθυντής του Ταμείου και στη θέση του τοποθετήθηκε κομματικό στέλεχος της κυβερνητικής παράταξης”.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο