Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.6°C18.5°C
1 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.6°C16.7°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C14.6°C
0 BF 87%
Λύδια Κονιόρδου: / Προτεραιότητά μας η ισοτιμία των πτυχίων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λύδια Κονιόρδου: / Προτεραιότητά μας η ισοτιμία των πτυχίων

Τη θετική ανταπόκριση της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου για το θέμα της ισοτιμίας των πτυχίων καλλιτεχνικής εκπαίδευσης εισέπραξαν οι εκπρόσωποι των καλλιτεχνικών σωματείων που συναντήθηκαν χθες το μεσημέρι μαζί της στο πλαίσιο της παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε η ΠΟΘΑ έξω από το υπουργείο Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας.

Την ώρα που η δεκαμελής αντιπροσωπεία συναντιόταν με την υπουργό περισσότεροι από 150 καλλιτέχνες είχαν συγκεντρωθεί για το φλέγον ζήτημα που τους απασχολεί επί δεκαετίες ζητώντας την άμεση υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργών Παιδείας και Πολιτισμού προκειμένου προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή η διάταξη (άρθρ. 79) για την ισοτιμία των ανωτέρων σχολών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης που συμπεριλαμβάνεται στον νόμο 4481, ο οποίος ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλιο.

"Εδώ και πολύ καιρό αποτελεί προτεραιότητά μας η ισοτίμηση των πτυχίων" δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού ενώπιον της αντιπροσωπείας της ΠΟΘΑ προσθέτοντας ότι "για τον σκοπό αυτόν έχουμε περάσει σχετική διάταξη, για την υλοποίηση της οποίας προβλέπεται η έκδοση ΚΥΑ με το υπουργείο Παιδείας. Βρισκόμαστε σε τελική φάση διαμόρφωσης της ΚΥΑ και επιδιώκουμε το συντομότερο δυνατόν την τελική διαμόρφωση και υπογραφή της". Στη συνάντηση άλλωστε διαπιστώθηκε πόσο σημαντικό ζήτημα είναι η ισοτιμία των πτυχίων καλλιτεχνικής εκπαίδευσης για τον καλλιτεχνικό χώρο.

Στη συνάντηση με την υπουργό συμμετείχε ο διευθυντής του γραφείου της υπουργού Βαγγέλης Πολίτης ενώ εκ μέρους της ΠΟΘΑ παρευρέθηκαν οι Κώστας Κεχαγιόγλου, Δημήτρης Παλαιοχωρίτης και Μαργαρίτα Συγγενιώτου, όπως και η πρόεδρος και το μέλος του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων στον χώρο του χορού Αγγελική Στελάτου και Κωνσταντίνος Αλευράς αντίστοιχα, η πρόεδρος του Σωματείου Καθηγητών Χορού Αυγή Προγκίδη, οι ηθοποιοί Μάνια Παπαδημητρίου, Φώτης Αρμένης και οι κινηματογραφιστές Γιώργος Κελίδης και Γιάννης Παλαμαρίδης.

Η ΠΟΘΑ μετά τη θετική ανταπόκριση εκ μέρους της υπουργού Πολιτισμού θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις της για το θέμα προς την πλευρά του υπουργείου Παιδείας και προσανατολίζεται να πραγματοποιήσει παραστάσεις διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας. Όπως είναι γνωστό για το συγκεκριμένο θέμα αναμένεται η απάντηση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου στην ερώτηση που έχουν καταθέσει 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL