Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Λ. Κονιόρδου: Εξοικονόμηση και δικαιότερη κατανομή των πόρων για τον Πολιτισμό

Eurokinissi

Επισήμανε ότι η δίκαιη κατανομή των πόρων στοχεύει τόσο σε καλύτερη κατανομή των πόρων στην Επικράτεια, όσο και μεταξύ των αρχαιολογικών έργων και της χρηματοδότησης του σύγχρονου πολιτισμού

Η πολιτική της κυβέρνησης για τον Πολιτισμό βασίζεται σε έναν συνδυασμό εξοικονόμησης και δικαιότερης κατανομής των πόρων από την μία και στην σύνδεση του Πολιτισμού με την βιώσιμη ανάπτυξη, την έμφαση στην νεανική δημιουργία και την εξωστρέφεια από την άλλη, όπως τόνισε η Λ. Κονιόρδου στην ομιλία της για τον Προϋπολογισμού του 2018. Η υπουργός Πολιτισμός επισήμανε ότι η δίκαιη κατανομή των πόρων στοχεύει τόσο σε καλύτερη κατανομή των πόρων στην Επικράτεια, όσο και μεταξύ των αρχαιολογικών έργων και της χρηματοδότησης του σύγχρονου πολιτισμού.

Μάλιστα, η Λ. Κονιόρδου αναφέρθηκε στα στοιχεία που δείχνουν την αύξηση του προϋπολογισμού που κατευθύνεται στην στήριξη του σύγχρονου πολιτισμού, ποσό που ανέβηκε από 44,664 εκατ. ευρώ (τελική διαμόρφωση 47,199 εκατ. ευρώ) το 2014 σε 52,930 εκατ. ευρώ (τελική διαμόρφωση 71 εκατ. ευρώ) το 2017, ενώ το αντίστοιχο νούμερο για το 2018 αναμένεται να διαμορφωθεί σε 53 εκατ. ευρώ (τελική διαμόρφωση 75 εκατ. ευρώ). Η Λ. Κονιόρδου υπογράμμισε ακόμη την επανέναρξη των επιχορηγήσεων σε θέατρο και χορό, οι οποίες είχαν «τραυματικά» σταματήσει το 2011.

Η Λ. Κονιόρδου σημείωσε ακόμη την μεταρρύθμιση των ΔΗΠΕΘΕ και τον νέο τρόπο κατανομής των πόρων για τον Πολιτισμό σε μικρότερες περιοχές της Ελλάδας. Παράλληλα, η Λ. Κονιόρδου τόνισε τον εξορθολογισμό των δαπανών για την λειτουργία των φορέων, προσπάθεια που έχει οδηγήσει σε μείωση και ρύθμιση χρεών για φορείς όπως η Λυρική Σκηνή και το Μέγαρο Μουσικής και σχεδόν όλοι οι φορείς της Θεσσαλονίκης. Η Λ. Κονιόρδου επισήμανε ακόμη την πρόθεση της κυβέρνηση για δημιουργία ενός «ξεχωριστού, ευέλικτου» οργανισμού για το βιβλίο «όταν οι δημοσιονομικές συνθήκες το επιτρέψουν».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Σταθερά και αποφασιστικά

Η συμφωνία των Πρεσπών είναι ένας από τους λόγους που μπορεί κανείς να είναι περήφανος γι' αυτή την κυβέρνηση. Είναι μια συμφωνία που κλείνει πληγές δεκαετιών και τις εμποδίζει να κακοφορμίσουν σε...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο