Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ξεναγήσεις πολιτών στη Βουλή στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος των πολιτών διπλασίασε, από δύο σε τέσσερις, τις ξεναγήσεις

Η Βουλή των Ελλήνων συμμετέχοντας για δεύτερη συνεχή χρονιά στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, άνοιξε το Σαββατοκύριακο στους πολίτες χώρους του κτηρίου της, που δεν είναι επισκέψιμοι τον υπόλοιπο χρόνο κατά τη διάρκεια των συνήθων ξεναγήσεων.

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος των πολιτών διπλασίασε, από δύο σε τέσσερις, τις ξεναγήσεις, οι οποίες ξεκίνησαν από την ανατολική είσοδο του κτηρίου, που διαμορφώθηκε κατά την ανακατασκευή του 1930-1934.

Συνεχίζοντας, οι επισκέπτες επισκέφθηκαν το γραφείο του πρωθυπουργού και γνώρισαν την ιστορία του, από την εποχή που στέγαζε το καθολικό παρεκκλήσι του βασιλιά Όθωνα.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το γραφείο του προέδρου της Βουλής, που έχει διακοσμηθεί με τα ονομαζόμενα «ροδιακά» πλακίδια και το εντευκτήριο των βουλευτών με τις προσωπογραφίες όλων των Προέδρων της Βουλής. Η περιήγηση ολοκληρώθηκε, μέσω της μεσημβρινής στοάς με τους δωρικούς κίονες, στο νότιο προαύλιο του Μεγάρου, δίπλα στον Εθνικό Κήπο.

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς θεσπίστηκαν επίσημα από το Συμβούλιο της Ευρώπης το 1991 και υποστηρίζονται από την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε χώρας, αλλά και στην ενθάρρυνση διασυνοριακών συνεργασιών για την ανάδειξη της κοινής ευρωπαϊκής κληρονομιάς.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Το επόμενο βήμα

Θα ξημερώσει μια άλλη μέρα στις 21 Αυγούστου για την Ελλάδα; Για την καθημερινότητα του καθενός από μας η πρώτη απάντηση είναι όχι. Ούτε θα βρει κάθε άνεργος δουλειά, ούτε θα πάψουμε να μετράμε αν...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο