Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στάση εργασίας για το Ελληνικό από τους αρχαιολόγους

Συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο στην οδό Μπουμπουλίνας, όπου θα εξεταστεί στο ΚΑΣ η έγκριση ή όχι του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης, καθώς και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου "Ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγ. Κοσμά"

Παναττική στάση εργασίας από τις 11.30 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο κτήριο του υπουργείου της οδού Μπουμπουλίνας, όπου θα εξεταστεί στο ΚΑΣ η έγκριση ή όχι του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης, καθώς και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου "Ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγ. Κοσμά", αποφάσισε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Οι αρχαιολόγοι του ΣΕΑ ζητούν:

“• Να αποσυρθεί από το ΚΑΣ το θέμα της έγκρισης ΣΟΑ-ΣΜΠΕ του έργου «Ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγ. Κοσμά» και στη θέση του να εισαχθεί η κήρυξη του αρχαιολογικού χώρου, που εκκρεμεί από το 2012.

• Να αποσύρει η υπουργός την υπογραφή της από το Μνημόνιο και το οποιοδήποτε Μνημόνιο να υπογραφεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες σε εφαρμογή των άρθρων του Αρχαιολογικού Νόμου. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, θα κατηγορηθεί για πρωτόγνωρη εκτροπή εναντίον της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

• Να πάψει κάθε προσπάθεια καταστρατήγησης του Αρχαιολογικού Νόμου με άμεσους ή έμμεσους τρόπους.

• Να επανεξεταστεί συνολικά από την κυβέρνηση το θέμα της επένδυσης στο Ελληνικό στην κατεύθυνση του δημόσιου Μητροπολιτικού πάρκου που θα συνδέει το πολιτιστικό και το φυσικό περιβάλλον”.

Εξάλλου, η Επιτροπή Αγώνα Για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικό και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων (Τμήμα Αττικής), σε κοινή ανακοίνωσή τους, καλούν σε παράσταση με μαζική παρουσία στη 1 μ.μ. στο κτήριο του ΥΠΠΟ στη Μπουμπουλίνας καθώς "το θέμα που διακυβεύεται στη συνεδρίαση του ΚΑΣ είναι εξαιρετικά σημαντικό".

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Μεταπολίτευση: Ιστορική μνήμη και δημοκρατία

Η δικτατορία του 1967 ήταν η κορύφωση της δραστηριότητας του μετεμφυλιακού κράτους. Από τη λήξη του Εμφυλίου πολέμου, ένα πραξικόπημα ήταν πάντοτε υπαρκτή επιλογή στα μυαλά των σκοτεινών μηχανισμών...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο