Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
ΣΥΡΙΖΑ / Συριζα: Νέο συντονιστικό για τον Πολιτισμό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ / Συριζα: Νέο συντονιστικό για τον Πολιτισμό

Με μεγάλη συμμετοχή από όλη την Ελλάδα και γόνιμες απόψεις σχετικά με τη σημασία του πολιτισμού για την Αριστερά και τον ρόλο του στο σύγχρονο κοινωνικό και πολιτικό πεδίο, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη του Τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ στο στέκι της Νεολαίας «Σπούτνικ», στην πλατεία Αυδή, στο πλαίσιο της διαδικασίας ανασυγκρότησης των Τμημάτων της Κεντρικής Επιτροπής.

Τη Συνδιάσκεψη άνοιξαν με ομιλίες τους ο απερχόμενος Συντονιστής του Τμήματος Πολιτισμού, πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας, ο υπεύθυνος του Τμήματος Πολιτισμού εκ μέρους της Πολιτικής Γραμματείας Άγγελος Μανταδάκης και ο πρώην υπουργός Πολιτισμού, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αριστείδης Μπαλτάς. Μίλησαν πολλά μέλη του τμήματος τόσο από την Αθήνα όσο και από την Περιφέρεια, από τη Ζάκυνθο, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, τη Νάξο, τη Θεσσαλονίκη, την Ικαρία, τη Σάμο, τη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία. Συγκινητική ήταν η αναφορά πολλών ομιλητών στο έργο του αείμνηστου Σωτήρη Σιώκου, που είχε τον συντονισμό του τμήματος μέχρι τον θάνατό του, τον Μάρτιο του 2014.

Κατά τις εργασίες της συνδιάσκεψης έγινε απολογισμός των δραστηριοτήτων του τμήματος, παράλληλα παρουσιάστηκαν οι βασικοί άξονες της πολιτιστικής πολιτικής του κόμματος για το επόμενο διάστημα, ενώ κατατέθηκαν γόνιμες απόψεις και προτάσεις. Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Τμήματος Πολιτισμού ολοκληρώθηκε με την εκλογή νέου συντονιστικού. Εκλέχθηκαν οι Ρήγας Αξελός, Έφη Γιαννοπούλου, Κώστας Καλδάρας, Μαρία Κανελλοπούλου, Κική Κουτσογιαννάκη, Πόλυ Κρημνιώτη, Δέδες Λιόνης, Περικλής Πιτσολάντης, Αυγή Προγκίδη, Δέσποινα Ρεβίθη, Μαργαρίτα Συγγενιώτου, Βαγγέλης Χατζησίμος, Άννα Χατζησοφιά, Άννα Φιλήνη, Άννυ Ψάρα.

Συνολικά ψήφισαν 125 μέλη του τμήματος. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την ανάδειξη νέου συντονιστή του Τμήματος Πολιτισμού και των υπευθύνων για τους τομείς εργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL