Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Μέσα στο 2017 η πλήρης λειτουργία του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης»

Eurokinissi

«Το ΕΜΣΤ έχει κάνει λαμπρό άνοιγμα με την DOCUMENTA, είναι ένα είδος crash test και είμαστε δίπλα του για να υπάρξει απορρόφηση της χορηγίας Νιάρχου και να λειτουργήσει εντός του 2017», υπογράμμισε η υπουργός Πολιτισμού Λ.Κονιόρδου

Εντός του έτους θα λειτουργήσει πλήρως το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), όπως ανακοίνωσε στη Βουλή η υπουργός Πολιτισμού Λυδά Κονιόρδου.

«Το ΕΜΣΤ έχει κάνει λαμπρό άνοιγμα με την DOCUMENTA, είναι ένα είδος crash test και είμαστε δίπλα του για να υπάρξει απορρόφηση της χορηγίας Νιάρχου και να λειτουργήσει εντός του 2017», υπογράμμισε η υπουργός Πολιτισμού απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ Όλγας Κεφαλογιάννη.

Η Λ.Κονιόρδου ανέφερε ότι «πρόσφατα υπογράφηκε και από το υπουργείο Οικονομικών το προεδρικό διάταγμα που αφορά τον εσωτερικό κανονισμό του ΕΜΣΤ. Διευθετήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες και είναι στο ΣτΕ για έλεγχο».

Στη συνέχεια «ακολουθεί η μόνιμη στελέχωση του ΕΜΣΤ μέσω ΑΣΕΠ που θα ολοκληρωθεί το 2018. Ήδη με αποσπάσεις πήγαν 5 άτομα και συνάπτονται 15 συμβάσεις ορισμένου χρόνου ενώ θα διατεθούν και 19 άτομα από τον ΟΔΙΕ».

Συνολικά το ΕΜΣΤ τώρα έχει 57 άτομα και η διεύθυνση θα μπορεί να εξασφαλίσει τη λειτουργία του. Το 2018 το προσωπικό θα φτάσει τα 87 άτομα.

Επισημαίνεται ότι υ υπουργός Πολιτισμού απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Χαράς Κεφαλίδου για το κόστος καθυστέρησης της ολοκλήρωσης του έργου επέκτασης της Εθνικής Πινακοθήκης ξεκαθάρισε ότι «δεν τίθεται στην παρούσα φάση κανένα θέμα καταβολής αποζημιώσεων», ότι η Περιφέρεια Αττικής δίνει 4,5 εκατ. ευρώ για την νέα μελέτη που απαιτείται και σήμερα το ΔΣ της Πινακοθήκης κάνει την ανάθεση, ενώ αν υπάρξει  στο τέλος «διαφορά με τον εργολάβο θα επιλυθεί».

Δείτε όλα τα σχόλια