Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
Ένα μουσείο έργο τέχνης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ένα μουσείο έργο τέχνης

«Πρόκειται για ένα έργο τέχνης εν εξελίξει, είναι συγκλονιστικό» δήλωσε φανερά ενθουσιασμένη από το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, η οποία επισκέφθηκε χθες τους χώρους του ιδρύματος, είδε όλους τους ορόφους, ενημερώθηκε για τη προβλεπόμενη χρήση τους και πληροφορήθηκε για τα μελλοντικά σχέδια του μουσειολογικού σχεδιασμού.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, η κ. Κονιόρδου μίλησε με το επιτελείο της documenda, που εργάζεται με εντατικούς ρυθμούς έτσι ώστε το Μουσείο να είναι έτοιμο να υποδεχτεί σε λίγες ημέρες το κοινό της μεγαλύτερης διεθνούς εικαστικής διοργάνωσης, κάνοντας ειδική αναφορά σε αυτή, καθώς στο κτήριο θα παρουσιάσουν ένα μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων της.

Η υπουργός ενημερώθηκε από τη διευθύντρια του ΕΜΣΤ Κατερίνα Κοσκινά, τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού Γεώργιο Παπαναστασίου και τα μέλη για τα θέματα που απασχολούν τον οργανισμό και συνδέονται με την ολοκλήρωση των διαδικασιών οι οποίες θα οδηγήσουν στα επίσημα εγκαίνια του μουσείου.

Η Λ. Κονιόρδου αναφέρθηκε στο οικοδόμημα, χαρακτηρίζοντάς το “εκπληκτικό και με πολύ μεγάλες δυνατότητες, που ήταν ελπίδα, πόθος και λαχτάρα δεκαετιών” για τη φιλοξενία των έργων των σύγχρονων δημιουργών. Μίλησε επίσης και για τους ανθρώπους “που δούλεψαν γι' αυτό και το ετοίμασαν όλα αυτά τα χρόνια. Έτσι ώστε εμείς να το βλέπουμε σήμερα απαστράπτον και με σπουδαία δυναμική” όπως είπε, εκφράζοντας τα συγχαρητήριά της προς όλους, Δ.Σ., διεύθυνση και εργαζομένους “που δούλεψαν πραγματικά πέρα και πάνω από τις δυνατότητές τους, έτσι ώστε να είναι έτοιμο το μουσείο και να το χαρούμε εμείς σήμερα».

Την υπουργό συνόδευε ο διευθυντής του γραφείου της Βαγγέλης Πολίτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL