Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.9°C23.4°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.3°C19.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C15.5°C
5 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C24.4°C
2 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.9°C
0 BF 77%
O Aλέξης Τσίπρας στο ΚΘΒΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

O Aλέξης Τσίπρας στο ΚΘΒΕ

Την επιτυχημένη παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος “Τρίτο Στεφάνι” που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Κώστα Ταχτσή, σε σκηνοθεσία Θανάσης Παπαγεωργίου, παρακολούθησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η σύζυγός του Μπέτυ Μπαζιάνα, την Πέμπτη το βράδυ. Διακριτικά και επίσης χωρίς κάμερες, την Παρασκευή το πρωί η σύζυγος του πρωθυπουργού μαζί με τα παιδιά τους παρακολούθησαν την “Οικογένεια Νώε” των Ξένια Καλογεροπούλου και Θωμά Μοσχόπουλου που παρουσιάζεται απο την παιδική σκηνή του ΚΘΒΕ, στο Βασιλικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Στέλλας Μιχαηλίδου, έχοντας αγοράσει τα εισιτήριά τους.

Το πρωθυπουργικό ζεύγος υποδέχθηκαν την Πέμπτη το βράδυ σκηνή “Σωκράτης Καραντινός”της Μονής Λαζαριστών ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Γιάννης Αναστασάκης και ο πρόεδρος του ΔΣ του Άρης Στυλιανού. Ο πρωθυπουργός απλός και χαμογελαστός στο διάλειμμα της παράστασης, σε μια θερμή ατμόσφαιρα, συνομίλησε και φωτογραφήθηκε με τους θεατές της κατάμεστης αίθουσας που έσπευσαν να τον πλησιάσουν και να κουβεντιάσουν μαζί του ενώ μετά το τέλος της παράστασης επισκέφθηκε τα καμαρίνια, συνεχάρη όλους τους ηθοποιούς και τους εργαζόμενους έναν έναν.

Ευχάριστη έκπληξη αλλά και επίσκεψη με ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα αποτελεί για τους ανθρώπους του ΚΘΒΕ η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να παρακολουθήσει το “Τρίτο Στεφάνι” καθώς για πρώτη φορά, μετά από τουλάχιστον μια δεκαετία, πρωθυπουργός της χώρας παρακολουθεί παράσταση της δεύτερης κρατικής σκηνής μας, η οποία ταλαιπωρείται από σοβαρά οικονομικά προβλήματα κληρονομημένα από προηγούμενες διοικήσεις.

Ο πρωθυπουργός άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τον καλλιτεχνικό διευθυντή και τον πρόεδρο του ΔΣ που του μετέφεραν την αγωνία με την οποία περιμένουν να μπουν στα ταμεία του θεάτρου μέρος της τακτικής επιχορήγησης, γύρω στα 1,5 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και οι 157.000 ευρώ που έχει εξασφαλίσει το υπουργείο Πολιτισμού από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προκειμένου να λειτουργήσει εύρυθμα το θέατρο τους πρώτους μήνες του 2017 και κυρίως να μην καθυστερήσει η μισθοδοσία. Του εξήγησαν την αυταπάρνηση των εργαζομένων που και από πλευράς τους ελπίζουν σε λύση των προβλημάτων και στηρίζουν το θέατρο με όλες τις δυνάμεις τους.

Ενημέρωσαν τον Αλέξη Τσίπρα για όλες τις δράσεις του ΚΘΒΕ, το οποίο παρά τα προβλήματά του και παρότι τα τελευταία χρόνια παρουσίαζε ετησίως ελλείμματα της τάξης του 1,5 εκατομ. ευρώ, το 2016 παρουσίασε αύξηση εσόδων από τα εισιτήρια κατά 40%, σε σχέση με το 2015, και παράλληλα μείωσε το χρέος από 8,5 εκατομμύρια ευρώ σε περίπου 4 εκατ. ευρώ. Τον ενημέρωσαν επίσης για την κοινωνική πολιτική που ασκεί το θέατρο, μέσω της οποίας το 2016 παρακολούθησαν δωρεάν παραστάσεις του 8.000 άνεργοι, καθώς για τη δυνατότητα που δίνει στους πολίτες να παρακολουθούν τις παραστάσεις του κάθε Τετάρτη και Πέμπτη με μειωμένο εισιτήριο 5 ευρώ, αλλά και για τις δράσεις του ΚΘΒΕ σε δομές φιλοξενίας προσφύγων, σε νοσοκομεία, σε δημόσιους χώρους της πόλης προκειμένου να απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες και οι επισκέπτες της πόλης το αγαθό του πολιτισμού. Επαρκώς ενημερωμένος ο πρωθυπουργός έδειξε να κατανοεί την κατάσταση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL