Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος / Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος - Αντίστροφη μέτρηση για να περάσει στο Δημόσιο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος / Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος - Αντίστροφη μέτρηση για να περάσει στο Δημόσιο

Μπορεί η τελετή παράδοσης του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Ελληνικό Δημόσιο να είναι προγραμματισμένη για τις 23 Φεβρουαρίου, ωστόσο η διαδικασία της μετάβασης αρχίζει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της 68ης συνάντησης, την περασμένη Δευτέρα, μεταξύ της ειδικής συμβουλευτικής επιτροπής του Ελληνικού Δημοσίου και του ιδρύματος.

Ωστόσο, το ίδρυμα θα συνεχίζει να στηρίζει και μετά την παράδοση το Κέντρο Πολιτισμού, παρέχοντάς του για πέντε χρόνια το ποσό των 50 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα δαπανηθούν για την κάλυψη λειτουργικών εξόδων και μισθοδοσίας, αλλά και τον προγραμματισμό εκδηλώσεων.

Ταυτόχρονα, ολοκληρώνεται η αξιολόγηση και των τελευταίων υποψηφίων για 17 θέσεις εργασίας, ενώ έως και τον Φεβρουάριο το προσωπικό θα ανέρχεται στα σαράντα άτομα.

Την ίδια ώρα, το ίδρυμα έχει ανακοινώσει δωρεά για πρόγραμμα μαθητείας νέων στο Κέντρο Πολιτισμού, ενώ μέσω δωρεάς θα καλυφθεί η κάλυψη 50% του κόστους για τις εγγραφές νέων μελών τα οποία και θα απολαμβάνουν ειδικά προνόμια.

Στα μέσα Ιανουαρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός των βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης προκειμένου να είναι έτοιμη για τη μεταστέγασή της στις νέες εγκαταστάσεις. Έως σήμερα έχουν καθαριστεί περισσότερα από 700.000 βιβλία και έχει τοποθετηθεί ηλεκτρονικό σύστημα ανίχνευσης σε 250.000. Οργανώθηκε επίσης το ιστορικό υπηρεσιακό αρχείο της Βιβλιοθήκης, που περιλαμβάνει στοιχεία για τη λειτουργία της από το 1834 ώς το 1974. Στους χώρους κοινού η Βιβλιοθήκη προγραμματίζει να εκθέσει 400 κειμήλια από τις συλλογές της.

Την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκαν οι ακουστικές δοκιμές στις αίθουσες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και, σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή Μύρωνα Μιχαηλίδη, «όλα είναι οργανωτικά και καλλιτεχνικά πανέτοιμα για την επόμενη μέρα». Ωστόσο, ο πρόεδρος Αθανάσιος Θεοδωρόπουλος έκανε έκκληση στο υπουργείο Οικονομικών για κάλυψη λειτουργικής δαπάνης ύψους 5,6 εκατομμυρίων ευρώ, την οποία, όπως είπε, “εάν δεν έχουμε, δεν θα μπορέσουμε να καλύψουμε».

* Σε ανακοίνωση του Δήμου Καλλιθέας με αφορμή δημοσιεύματα όπου το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος αναφέρεται πως βρίσκεται στην τοποθεσία Φάληρο σημειώνει πως "το ΚΠΙΣΝ δεν εντάσσεται μόνο διοικητικά αλλά και λειτουργικά στην Καλλιθέα".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL