Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Γιάννης Μηλιός / Γιάννης Μηλιός: Γιατί δέχτηκα τη θέση προέδρου στο Φεστιβάλ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιάννης Μηλιός / Γιάννης Μηλιός: Γιατί δέχτηκα τη θέση προέδρου στο Φεστιβάλ

"Από αφελή έως κακόπιστη" χαρακτηρίζει ο Γιάννης Μηλιός την "εμμονή διαφόρων στο σενάριο περί ‘συναλλαγής’, πρόθεσης νομιμοποίησης της κυβερνητικής πολιτικής, ή ‘επιστροφής στον ΣΥΡΙΖΑ’" με δήλωση που ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα ύστερα από δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, ενδεχομένως και αυτά που πρόκειται να το δουν σύντομα, με αφορμή την τοποθέτησή του στη θέση του προέδρου του Δ.Σ. του Ελληνικού Φεστιβάλ.

"Μοναδικό μου κίνητρο και σκοπός είναι να συνεισφέρω στη διοίκηση και στους στόχους του Φεστιβάλ, από μια θέση μη κυβερνητική και άμισθη. Διότι ο Πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα στη νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική βαρβαρότητα που μας περιβάλλει" αναφέρει, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι αποδέχτηκε τη συγκεκριμένη θέση για να στηρίξει το έργο του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου "από χρόνια φίλος, εξαιρετικός καλλιτέχνης και διανοούμενος".

Σε ό,τι αφορά την πολιτική του στάση, κάνει αναφορά στη διαφωνία και αποχώρησή του, και τονίζει ότι "η διαδρομή μου και οι θέσεις μου για την πολιτική, την εξουσία, την οικονομία και την κοινωνία είναι γνωστές και δεν τις έκρυψα ποτέ", τονίζοντας ότι "απόψεις δεν άλλαξα, όπως δεν άλλαξε πολιτική η κυβέρνηση, που συνεχίζει να εφαρμόζει το Μνημόνιο. Είναι επομένως προφανές ότι δεν θα πάψω να εκφράζω τις πολιτικές μου απόψεις και να δραστηριοποιούμαι όπου και όπως κρίνω ότι μπορώ, για να συμβάλω στον αγώνα για την ανατροπή της συνεχιζόμενης λιτότητας, των Μνημονίων και της νεοφιλελεύθερης στρατηγικής από τη σκοπιά των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL