Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Λ. Κονιόρδου: Μετά το σπουδαίο έργο στο υπουργείο Πολιτισμού θα είμαι φειδωλή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λ. Κονιόρδου: Μετά το σπουδαίο έργο στο υπουργείο Πολιτισμού θα είμαι φειδωλή

Σε κλίμα συγκίνησης και εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι η τελετή παραλαβής παράδοσης στο υπουργείο Πολιτισμού όπου ο Αριστείδης Μπαλτάς παρέδωσε στη Λυδία Κονιόρδου ένα από "τα πιο ενδιαφέροντα αλλά δύσκολα υπουργεία" όπως είπε.

Κάνοντας έναν πλήρη απολογισμό της θητείας του ο κ Μπαλτάς εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Λυδία Κονιόρδου "προσωπικότητα στο χώρο της τέχνης" όπως τη χαρακτήρισε, "θα υπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο όλη αυτή την πολυπλοκότητα του υπουργείου" είπε για να εισπράξει ένα παρατεταμένο χειροκρότημα από τους εργαζομένους στην πλειονότητά τους που βρέθηκαν στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού.

"Μετά το σπουδαίο έργο θα είμαι φειδωλή γιατί είναι καλό να μιλά κανείς με έργα αντί με λόγια" είπε η Λυδία Κονιόρδου  ευχαριστώντας για την μεγάλη τιμή που της έγινε και εκφράζοντας την ελπίδα "να φανεί αντάξια".

"Χρειάζεται μεγάλη συστράτευση όλων των δυνάμεων αυτή την πολύ σημαντική στιγμή για τη χώρα" επισήμανε η νέα υπουργός Πολιτισμού. Έκανε λόγο για απαραίτητη διασύνδεση με την Παιδεία "που είναι το μέλλον του τόπου αλλά και με τον τουρισμό σε μια ήπιου τρόπου ανάπτυξη, Επίσης έκανε λόγο για την  αναγκαιότητα να αναδειχτεί η παραγωγικότητα, τα περίφημα προϊόντα του τόπου μέσα από μια υγιή επιχειρηματικότητα και για την ανάγκη να στοχεύει στη φιλοσοφία της αειφόρου ανάπτυξης γιατί όπως είπε πρέπει να διατηρηθεί η μοναδική ομορφιά αυτού του τόπου. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα πλέγμα συνεργειών, οι οποίες μέσα σε δύσκολες εποχές όπως η σημερινή μπορούν να εξοικονομηθούν χρήματα, πρόσθεσε.

"Η πόρτα του υπουργείου θα είναι πάντα ανοιχτή στους αρχαιολόγους, τους καλλιτέχνες, τους ανθρώπους των γραμμάτων, τους λογοτέχνες, για να τους διευκολύνουμε να φέρουν το έργο τους στον κόσμο, για να διατηρηθεί η μνήμη και να ανοίξει η πόρτα στο μέλλον" τόνισε η Λυδία Κονιόρδου.

Ο απερχόμενος υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς κάνοντας τον απολογισμό των πεπραγμένων  στο υπουργείο στη δική του θητεία αναφέρθηκε διεξοδικά σε όσα δρομολογήθηκαν και ολοκληρώθηκαν τόσο στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς και του σύγχρονου πολιτισμού όσο και στο αναπτυξιακό μέρος που αφορά στα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Η γενική Γραμματέας του υπουργείου Μαρία Βλαζάκη μιλώντας "εκ μέρους του προσωπικού" τόνισε ότι στο πρόσωπο του κ. Μπαλτά "είδαμε συνεργασία, κατανόηση, σοφία, σας είχαμε κοντά μας υποστηρικτή". Ο Αριστείδης Μπαλτάς "άφησε το όνομα του καλού υπουργού" είπε και ευχήθηκε στη Λυδία Κονιόρδου να αφήσει κι εκείνη τον όνομα "καλού υπουργού", σ' αυτό "το όμορφο αλλά πολύ δύσκολο υπουργείο".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL