Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
ΜΗΝΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Ο ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ / Ανοίγει στον πολιτισμό η Δημοτική Αγορά Κυψέλης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΗΝΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Ο ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ / Ανοίγει στον πολιτισμό η Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Με μια έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στο θρυλικό φωτογραφικό στούντιο της οδού Θήρας «Φωτο Elite» και τον ιδιοκτήτη του Τάσο Κουτσούκο ανοίγει το Σάββατο τις πύλες της στις πολιτιστικές εκδηλώσεις η ανακαινισμένη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Στην έκθεση, που έχει τον τίτλο “On Elite Now”, συμμετέχουν με αντιπροσωπευτικά δείγματα της δουλειάς τους φωτογράφοι που κατοικούν ή έχουν δραστηριοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή της Κυψέλης. Οι δεκαεπτά συμμετέχοντες καταθέτουν τη δική τους ματιά, με εικόνες που έχουν τραβήξει τον τελευταίο χρόνο στη γειτονιά, η οποία αναζητεί ένα νέο πρόσωπο. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό της Κυψέλης, αλλά και του ευρύτερου κέντρου της πόλης μέχρι τις 30/11.

Παράλληλα, την Κυριακή, στις 12 μ., η Ορχήστρα των Χρωμάτων θα παρουσιάσει την παιδική παράσταση “Πάρε - δώσε”, ενώ την επόμενη Κυριακή, στις 2 το μεσημέρι, η ψυχολόγος Εύα Παπαστεργίου και οι εικαστικοί Κυριακή Αρκουλή και Αντωνάκης θα στήσουν στον κεντρικό χώρο της Αγοράς ένα workshop φωτογραφίας με τίτλο "Τι είναι σπίτι για σένα". Το εργαστήριο αποτελείται από ένα εισαγωγικό θεωρητικό μάθημα, κατά τη διάρκεια του οποίου θα μοιραστούν 25 φωτογραφικές μηχανές μίας χρήσης σε κάθε συμμετέχοντα, ώστε να αποτυπώσει το πώς αντιλαμβάνεται τον προσωπικό του χώρο μέσα σε μία εβδομάδα. Μία εικόνα από τον κάθε συμμετέχοντα θα επιλεγεί για την έκθεση που θα παρουσιαστεί στην Αγορά στις 3.12.

Τέλος, στον ίδιο χώρο, η ομάδα Γέφυρες θα προσφέρει δωρεάν μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες και πρόσφυγες (8.11-13.12), κάθε Πέμπτη (6-8 μ.μ.) θα γίνονται διαδραστικές ανταλλαγές βιβλίων και συζητήσεις, ενώ τα μέλη του δικτύου ανταλλακτικής οικονομίας Acromarket θα ανταλλάσουν προϊόντα και υπηρεσίες (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, 6-8 μ.μ.). Το πρόγραμμα θα εμπλουτίζεται καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου, ενώ κάθε Παρασκευή, από τις 4 έως τις 8 το βράδυ, ο χώρος θα προσφέρεται ελεύθερα ως βήμα έκφρασης των πολιτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL