Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Περισσότεροι από 250 καλλιτέχνες υπέρ Μπαλτά για τα πνευματικά δικαιώματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Περισσότεροι από 250 καλλιτέχνες υπέρ Μπαλτά για τα πνευματικά δικαιώματα

Τη στήριξή τους στον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά εκφράζουν περισσότεροι από 250 καλλιτέχνες, συνθέτες, στιχουργοί, τραγουδιστές και παραγωγοί, αναφορικά με την προσπάθεια του υπουργείου για τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στην κατοχύρωση των πνευματικών δικαιωμάτων.

“Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τη σοβαρή σας προσπάθεια να ενσωματώσετε σωστά την ευρωπαϊκή οδηγία για τα πνευματικά δικαιώματα στο ελληνικό δίκαιο, μη παραγνωρίζοντας την ελληνική ιδιομορφία” τονίζουν στο κείμενο που δημοσιοποίησαν, ενώ δεν παραλείπουν να σημειώσουν ότι, αν και “η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δημιουργών είχε τοποθετηθεί αρνητικά απέναντι στο νομοσχέδιο που είχε αρχικά εκπονηθεί από τον ΟΠΙ, πιστεύουμε ότι το ν/σ που έχει εκπονηθεί από τη νομική υπηρεσία του υπουργείου σας έχει βάλει τις βάσεις προς την ορθή κατεύθυνση και είμαστε στη διάθεσή σας να εργαστούμε μαζί σας”.

Σε ιδιαίτερη αναφορά που κάνουν για το νομοσχέδιο που είχε ετοιμάσει ο ΟΠΙ σημειώνουν με νόημα ότι “μονάχα οι παράγοντες της αγοράς πανηγύριζαν για την έλευση του νομοσχεδίου και την επικείμενη κατεδάφιση του συστήματος είσπραξης του πνευματικού δικαιώματος. Είναι οι ίδιοι παράγοντες, που σήμερα ξεσηκώνονται εναντίον του προτεινόμενου νέου νομοσχεδίου, που έχει ορθώς απαλείψει το θέμα της υποχρεωτικής διαιτησίας και προκαλούν την κοινή γνώμη, στοχοποιώντας τους φορείς που μας εκπροσωπούν”.

Τέλος, στο ίδιο κείμενο δηλώνουν πρόθυμοι να συμμετάσχουν παραγωγικά στη χάραξη μιας χρυσής τομής με τη δημιουργία ενός κοινού εισπρακτικού φορέα - ομπρέλα “για να βρεθεί μία λύση που θα ανακουφίσει την πλευρά των χρηστών των έργων μας αλλά και δεν θα πλήξει εμάς τους δημιουργούς. Έτσι θα επιβεβαιωθεί στην πράξη η δυνατότητα που παρέχεται μέσω του νομοσχεδίου για ενεργό και ουσιαστική συμμετοχή των δημιουργών, σε θέματα που αφορούν τη συλλογική διαχείριση των πνευματικών μας δικαιωμάτων”.

Το κείμενο υπογράφουν μεταξύ άλλων ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιάννης Πάριος, ο Νίκος Βουρλιώτης, η Αγάθη Δημητρούκα, η Μαριαννίνα Κριεζή, ο Κώστας Μακεδόνας, ο Κ. Μαραβέγιας, ο Δήμος Μούτσης, ο Χρ. Νικολόπουλος, η Λίνα Νικολακοπούλου, ο Μίμης Πλέσσας, ο Φ. Πλιάτσικας, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Κώστας Τριπολίτης, ο Κώστας Χατζής κ.ά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL