Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

To ΕΚΕΒΙ στο Δίκτυο 21 !

Τα δίχτυα του Δικτύου 21 τυλίγουν την εθνική πολιτική βιβλίου μετά την τοποθέτηση του επιφανούς μέλους του, καθηγητή Δημοσίων Σχέσεων και κοσμήτορα της Σχολής Διεθνών Σπουδών, Χριστόδουλου Γιαλλουρίδη, στη θέση του Προέδρου του Δ.Σ του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού...

Τα δίχτυα του Δικτύου 21 τυλίγουν την εθνική πολιτική βιβλίου μετά την τοποθέτηση του επιφανούς μέλους του, καθηγητή Δημοσίων Σχέσεων και κοσμήτορα της Σχολής Διεθνών Σπουδών, Χριστόδουλου Γιαλλουρίδη, στη θέση του Προέδρου του Δ.Σ του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, υπό τη σκέπη του οποίου περνάει πλέον το ΕΚΕΒΙ, με όλες τις αρμοδιότητές του, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής στη σημερινή συνεδρίασή της.

Με τις ψήφους των βουλευτών της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ και των ΑΝΕΛ η κυβέρνηση τοποθετεί στη νευραλγική αυτή θέση για τον πολιτισμό, τον γνωστό και μη εξαιρεταίο από την ακροδεξιά ομάδα που πλαισιώνει το Μέγαρο Μαξίμου. Ο Χριστόφορος Γιαλλουρίδης από τον πυρήνα των υποστηρικτών του Δικτύου 21, της εθνικιστικής οργάνωσης που ιδρύθηκε το 1997 με τις ευλογίες τότε του νυν πρωθυπουργού, με πρόεδρο τον Φαήλο Κρανιδιώτη και επιφανή μέλη τους Χρύσανθο Λαζαρίδη, Αλέξανδρο Λυκουρέζο κ.α., τοποθετείται τώρα στο ΕΙΠ και αναμένεται να χαράξει και τη νέα κατεύθυνση της εθνικής πολιτικής βιβλίου μέσω του ΕΚΕΒΙ. Χωρίς να έχει σχέση με τον χώρο του βιβλίου αλλά με ισχυρούς τους δεσμούς του με το κυβερνητικό περιβάλλον, προκειμένου να τοποθετηθεί στη συγκεκριμένη θέση ξεπεράστηκε ακόμα και ο σκόπελος της ενεργού πανεπιστημιακής του δραστηριότητας με νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε ο υπουργός πολιτισμού, η οποία επιτρέπει σε πανεπιστημιακούς εν ενεργεία να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς σε κρατικά ιδρύματα αρμοδιότητας ΥΠΠΟΑ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Αμισθί λοιπόν θα προσφέρει τις υπηρεσίες του ο κ. Γιαλλουρίδης.

Την πρόταση του υπουργού Πολιτισμού καταψήφισαν οι βουλευτές του Σύριζα, του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Μετρό Θεσσαλονίκης: Αργότερα, δεν μας πειράζει...

Ύστερα από όλη αυτή τη φασαρία με το μετρό Θεσσαλονίκης, παρουσιάστηκε και μία έρευνα που δείχνει ότι το 51% των κατοίκων της πόλης είναι υπέρ της απόσπασης των αρχαίων και μόλις το 38% είναι υπέρ της παραμονής τους στον χώρο.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο