Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
8.6°C15.2°C
1 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C13.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.6°C
0 BF 100%
Συγκροτήθηκε η επιτροπή για τα πνευματικά δικαιώματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συγκροτήθηκε η επιτροπή για τα πνευματικά δικαιώματα

Συγκροτήθηκε χθες η Εθνική Επιτροπή Διαλόγου για τα Πνευματικά και Συγγενικά Δικαιώματα και τη Δημόσια Εκτέλεση, οι εργασίες της οποίας αρχίζουν στις 9 Ιανουαρίου με σκοπό τον "ουσιαστικό διάλογο" για την ισχυροποίηση της προστασίας των Ελλήνων καλλιτεχνών και επιπλέον "για να μας βοηθήσει να προφυλάξουμε και τους μικροκαταστηματάρχες, ώστε να μη δούμε περισσότερα ρολά να κατεβαίνουν εξαιτίας της κρίσης", όπως δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος. Πρόεδρος του οργάνου αυτού, το οποίο θα είναι άμισθο, ορίζεται η κ. Ειρήνη Σταματούδη, διευθύντρια του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ).

Οι εργασίες της θα διαρκέσουν δύο μήνες και στη συνέχεια θα παρουσιαστούν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων οι προτάσεις της επιτροπής, οι οποίες θα υποδείξουν τις απαραίτητες νομοθετικές παρεμβάσεις.

Την Εθνική Επιτροπή Διαλόγου για τα Πνευματικά και Συγγενικά Δικαιώματα και τη Δημόσια Εκτέλεση θα αποτελέσουν εκπρόσωποι από επαγγελματικούς φορείς, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και από Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρησης.

Με τη σχετική απόφαση, που υπέγραψε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, δίδεται η δυνατότητα και περαιτέρω διεύρυνσης της Εθνικής Επιτροπής Διαλόγου, εφ' όσον προκύψουν σχετικές ανάγκες για την πληρέστερη εκπροσώπηση όλων των ενδιαφερομένων πλευρών και υπό την προϋπόθεση ότι δεν καλύπτονται από άλλον φορέα, που ήδη συμμετέχει στην επιτροπή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL