Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Δέσμευση Ανδριανού για αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ορχήστρας των Χρωμάτων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δέσμευση Ανδριανού για αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ορχήστρας των Χρωμάτων

Τη δέσμευση ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Πολιτισμού θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της Ορχήστρας των Χρωμάτων διατύπωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Πολιτισμού, Γ. Ανδριανός, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ., Ν. Κακλαμάνη. Σε μια γενικόλογη απάντηση που απέφυγε τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις, ο Γ. Ανδριανός παραδέχτηκε ότι η κρίση όξυνε το οικονομικό πρόβλημα της ορχήστρας που έχει χάσει την απαραίτητη ενημερότητα για την εκταμίευση του ποσού των 50,000 ευρώ που της έχει διαθέσει από τον προϋπολογισμό το υπουργείο Οικονομικών.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού επισήμανε ότι εξετάζονται οι απαιτούμενες διαδικασίες για ένταξη της Ορχήστρας των Χρωμάτων σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, ενώ έκανε αναφορές στην κληρονομιά του Μ. Χατζιδάκι σχολιάζοντας ότι «θα καταφέρουμε να βρούμε μια λύση που θα διασφαλίζει ότι αυτή η σημαντική και ζώσα παρακαταθήκη του Μάνου Χατζιδάκι, θα συνεχίζει να προσφέρει στην Ελλάδα».

Ο Ν. Κακλαμάνης άφησε υπονοούμενα για τα χρήματα που τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν λάβει «άλλες ορχήστρες, λιγότερο μάλιστα σημαντικές από την Ορχήστρα των Χρωμάτων» σχολιάζοντας: «πείτε μου πόσα λεφτά πήραν 'μέγαρα' ή 'καλύβες' και μετά αυτά θα τα βάλω σε σύγκριση με τις 50.000 ευρώ που είπατε».

Κ.Π.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL