Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΠΟ / "Αδειάζει" τον Δήμο Αθηναίων το ΥΠΠΟ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΠΟ / "Αδειάζει" τον Δήμο Αθηναίων το ΥΠΠΟ

Καμία μελέτη για την ανάπλαση του Εθνικού Κήπου δεν έχει κατατεθεί προς έγκριση στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού, ξεκαθάρισε χθες ο υφυπουργός Γ. Ανδριανός, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού Φ. Πιπιλή, αναφορικά με το σχέδιο του Δήμου Αθηναίων, ύστερα από πρόταση και μελέτη του Οργανισμού Νέον, του Δ. Δασκαλόπουλου, για φυτοτεχνικές παρεμβάσεις σε οκτώ σημεία του Κήπου και τη διενέργεια υπαίθριας έκθεσης σύγχρονης γλυπτικής στους χώρους του τον ερχόμενο Μάιο.

Ο υφυπουργός, αφού ξεκαθάρισε ότι σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία, "η μελέτη θα πρέπει να εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα του υπουργείου», σημείωσε ότι όταν κατατεθεί, θα ελεγχθεί εάν τηρείται το νομικό πλαίσιο που διέπει τον Κήπο ως ιστορικό τόπο.

Στην ομιλία της η βουλευτής τόνισε ότι «είναι εναντίον του να αλλάξει στο ελάχιστο και στο παραμικρό η χρήση του Εθνικού Κήπου που είναι εθνικός κήπος και τίποτα άλλο» και σημείωσε ότι υπάρχουν καταλληλότερα μέρη για να γίνει αυτού του είδους η έκθεση υπαίθριας γλυπτικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL