Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Κ. Στρατής: Ο μόνος τρόπος για να μπορούν άνθρωποι με αναπηρία να επισκεφτούν την Ακρόπολη είναι να τους μεταφέρουν στα χέρια!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Στρατής: Ο μόνος τρόπος για να μπορούν άνθρωποι με αναπηρία να επισκεφτούν την Ακρόπολη είναι να τους μεταφέρουν στα χέρια!

"Επιπόλαιη" χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού Κώστας Στρατής αφού κατάφερε " τον αποκλεισμό ανάπηρων επισκεπτών από την Ακρόπολη". "Η κυβέρνηση πέτυχε το αμίμητο. Ο μόνος τρόπος για να μπορούν ανάπηροι να επισκεφτούν το κορυφαίο μνημείο της χώρας είναι να τους μεταφέρουν στα χέρια!" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κ. Στρατής.

Όπως σημείωσε ο ίδιος "1η Ιουλίου σήμερα και μετά την πλήρη απουσία του πολιτισμού από τη καμπάνια “Stateofmind” η κυβέρνηση υποδέχεται τους διεθνείς επισκέπτες έχοντας πετύχει το αμίμητο. Να είναι, για πρώτη φορά μετά το 2004, μη προσβάσιμη σε ανάπηρους επισκέπτες η Ακρόπολη, παγκόσμιο σύμβολο της Δημοκρατίας" .

Μετά την αδράνεια των κυβερνήσεων προ του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ προετοίμασε τη λύση ενός σύγχρονου ανελκυστήρα πλαγιάς, παραδίδοντας στη ΝΔ στρωμένο τον δρόμο. Ένα χρόνο μετά τις εκλογές τα έργα έχουν καθυστερήσει. Ταυτόχρονα, όμως, το υπουργείο Πολιτισμού επέδειξε τη μέγιστη επιπολαιότητα αποξηλώνοντας άρον - άρον το παλαιό αναβατόριο. Έτσι, μέχρι την εγκατάσταση του νέου ανελκυστήρα δεν υπάρχει τρόπος να μπορούν ανάπηροι να επισκεφτούν το κορυφαίο μνημείο της χώρας, παρά μόνο να τους μεταφέρουν στα χέρια!

"Μόλις δύο χρόνια μετά την επιτυχία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία από τον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει την αποκλειστική ευθύνη για τον σημερινό τραγέλαφο, που εκθέτει τη χώρα σε μια κρίσιμη περίοδο για τον τουρισμό και τη διεθνή της εικόνα" υπογράμμισε καταληκτικά ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL