Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
21.8°C28.0°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
24.4°C28.5°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.7°C27.6°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.5°C25.8°C
5 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
29 °C
28.9°C29.0°C
0 BF 21%
Αλ.Γεωργούλης: Ανοιχτά ζητήματα για τους εργαζόμενους στον Πολιτισμό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ.Γεωργούλης: Ανοιχτά ζητήματα για τους εργαζόμενους στον Πολιτισμό

«Κρίνεται σκόπιμο το συγκεκριμένο πακέτο μέτρων να εξειδικευτεί και να διευρυνθεί ως προς το σύνολο των εργαζομένων στον χώρο του Πολιτισμού, καθώς παραμένουν ανοικτά ζητήματα για τα οποία δεν λαμβάνεται επαρκής μέριμνα», σημειώνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Γεωργούλης, σε επιστολή του προς την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, με αφορμή τα μέτρα στήριξης του Δημιουργικού και Πολιτιστικού Τομέα, τα οποία ανακοίνωσε το αρμόδιο υπουργείο την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο ίδιος τονίζει απευθυνόμενος στη υπουργό Πολιτισμού, ότι «συνολικά, απαιτείται να ληφθεί μέριμνα ώστε να στηρίζονται όλοι οι εμπλεκόμενοι ανεξαιρέτως και κυρίως οι πιο ευάλωτοι εργασιακά και μισθολογικά, δηλαδή όχι μόνο μειοψηφίες που διακρίνονται σε διαγωνισμούς, κρατικά βραβεία, ειδικές προσκλήσεις ή άλλες διαδικασίες με ανταγωνιστικό χαρακτήρα».

«Χρειάζεται να αποφευχθεί η δημιουργία διαγωνισμών με έπαθλο την επιβίωση. Η υγεία είναι ένα ανθρώπινο αγαθό και δεν αφορά μόνο τους διακριθέντες και  τους άριστους, αφορά όλους τους ανθρώπους και χρειάζεται όλοι οι άνθρωποι να νιώθουν την κάλυψη της πολιτείας, εν μέσω αυτής της πανδημίας. Δεδομένης της πολυπλοκότητας όλων των παραπάνω, είναι ιδιαίτερα αναγκαίο να υπάρξει στήριξη σε όλους όσους έχουν σχέση με τον κλάδο και εφόσον δεν απολαμβάνουν βοήθεια από άλλη δραστηριότητα», σημειώνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ο Αλ.Γεωργούλης σημειώνοντας ότι «ο COVID-19 επιτίθεται και στον Πολιτισμό. Η χώρα οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών που αντέδρασαν άμεσα με στοχευμένα μέτρα για ειδική στήριξη του Πολιτισμού, μεριμνώντας με κατάλληλα περιεκτικά προγράμματα για την ίση πρόσβαση όλων των ενδιαφερομένων».

«Αν δεν μεριμνήσετε σήμερα, η χώρα που κάποτε γέννησε τον Δυτικό πολιτισμό, θα οδηγηθεί αύριο να εισάγει και πάλι Πολιτισμό σε τιμή ευκαιρίας», καταλήγει ο Αλέξης Γεωργούλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL