Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στο δρόμο οι εργαζόμενοι του Υπ. Πολιτισμού για την ολιγωρία της κυβέρνησης να λάβει μέτρα για τον κορωνοϊό

Η πρωτοφανής ολιγωρία της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού να λάβει έγκαιρα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό παρά τις έντονες αντιδράσεις, έβγαλε του εργαζόμενους του ΥΠΠΟΑ στο δρόμο.

Ρεπορτάζ: Πόλυ Κρημνιώτη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού. Τηρώντας όλα τα μέσα προστασίας που προβλέπονται, και σε απόσταση ασφαλείας ο ένας από τον άλλο οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι στο ΥΠΠΟΑ δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί η  Υπουργική Απόφαση που να καλύπτει όλο το προσωπικό για εκ περιτροπής εργασία, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κάθε υπηρεσίας.

Προειδοποιούν, δε, ότι αν εξακολουθήσει η ολιγωρία της  πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων του ΥΠΠΟΑ από αύριο Πέμπτη «θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες συμπεριλαμβανομένης της αποχής από την εργασία – απεργιακή κινητοποίηση, προκειμένου να καλυφθούν όλοι οι εργαζόμενοι/ες στην υλοποίηση των ενδεδειγμένων μέτρων προστασίας των ιδίων και της δημόσιας υγείας».

Στην ανακοίνωση του ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟΑ αναφέρει «παρά τις επανειλημμένες μας εκκλήσεις, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού συνεχίζει να καθυστερεί να υλοποιήσει ακόμη και τις οδηγίες της ίδιας της κυβέρνησης (βλ. εγκυκλίους του ΥΠΕΣ) σχετικά με την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Με την κωλυσιεργία της και τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην λήψη των απαραίτητων μέτρων θέτει καθημερινά σε κίνδυνο κοινό και εργαζόμενους στα κτίρια του ΥΠΠΟΑ, ενώ συνεχίζει να πραγματοποιεί συσκέψεις για ήσσονος σημασίας ζητήματα και να εμφανίζει ως "επείγοντα¨, θέματα που κάθε άλλο παρά επείγοντα είναι, όπως η μετακόμιση Κεντρικής Υπηρεσίας!

Την ίδια στιγμή, οι ίδιες οι υπηρεσίες, συχνά με αυτοοργάνωση των εργαζομένων και σύμφωνη γνώμη των προϊσταμένων, έχουν καταρτίσει πρόγραμμα για εκ περιτροπής εργασία.

ΑΠΑΙΤΟΎΜΕ να βγει σήμερα 18/3 η Υπουργική Απόφαση που να καλύπτει όλο το προσωπικό για εκ περιτροπής εργασία, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κάθε υπηρεσίας.

Σε διαφορετική περίπτωση, από αύριο 19/3 ο Ενιαίος Σύλλογος Αττικής Στερεάς και Νήσων θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες συμπεριλαμβανομένης της αποχής από την εργασία – απεργιακή κινητοποίηση, προκειμένου να καλυφθούν όλοι οι εργαζόμενοι/ες στην υλοποίηση των ενδεδειγμένων μέτρων προστασίας των ιδίων και της δημόσιας υγείας».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πού αλλού γίνονται αυτά;

Μετά από δύο εβδομάδες καραντίνας, η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι η εξής: Πρώτον, η δημόσια Υγεία δοκιμάζεται από ελλείψεις προσωπικού, υλικού και εξοπλισμού ασφάλειας. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει μόνο τον εφοδιασμό της σε χειροκροτήματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις