Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ταμείο Αλληλοβοήθειας: Νέες αμαρτίες με άρωμα συγκάλυψης

Τις νέες αμαρτίες που φέρουν άρωμα συγκάλυψης του "αμαρτωλού" Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού αναδεικνύει η ερώτηση που κατέθεσαν χθες στον υπουργό Οικονομικών 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του βουλευτή της Α’ Αθήνας Χριστόφορου Βερναρδάκη.

Η ερώτηση αφορά στην έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), η οποία "βρίθει νομικών πλημμελειών και διοικητικών ‘παραδόξων’, συνισταμένη των οποίων είναι η προσπάθεια συγκάλυψης των ποινικών διώξεων για πέντε κακουργήματα που διερευνά η Δικαιοσύνη και που αφορούν σε στελέχη του περίφημου Ταμείου".

Το σημαντικότερο εκ των «παραδόξων» που επισημαίνει η ερώτηση είναι ότι η ΚΥΑ δίνει στον εκκαθαριστή του Ταμείου Αλληλοβοήθειας τη δυνατότητα να «ανασυστήσει» έγγραφα του Ταμείου, τα οποία είχαν υπεξαιρεθεί και για τα οποία έχουν ασκηθεί διώξεις για υπεξαγωγή εγγράφων και παρακώλυση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας. Όπως υπογραμμίζεται, "το γεγονός ότι η ΚΥΑ επιχειρεί να παρέμβει σε διαδικασία ποινικής δίκης που βρίσκεται σε εξέλιξη αποτελεί μείζον ζήτημα, για το οποίο το υπουργείο Οικονομικών ελέγχεται σοβαρά".

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πού αλλού γίνονται αυτά;

Μετά από δύο εβδομάδες καραντίνας, η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι η εξής: Πρώτον, η δημόσια Υγεία δοκιμάζεται από ελλείψεις προσωπικού, υλικού και εξοπλισμού ασφάλειας. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει μόνο τον εφοδιασμό της σε χειροκροτήματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις