Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κίνηση Πολιτών: Τιμή για τον Γ.Σκιαδαρέση η απομάκρυνσή του από προϊστάμενος της Εφορείας Πόλης Θεσσαλονίκης

«Η απομάκρυνση του προϊσταμένου της Εφορείας Πόλης Θεσσαλονίκης, αποδεικνύει τη χείριστη θέση στην οποία περιέρχεται η πόλη, να αποφασίζουν για αυτήν χωρίς αυτήν», σχολιάζει μεταξύ άλλων η Κίνηση Πολιτών για τη Διάσωση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς

«Η απομάκρυνση του προϊσταμένου της Εφορείας Πόλης Θεσσαλονίκης Γιώργου Σκιαδαρέση, που έκανε το καθήκον του, ως όφειλε, να υπερασπιστεί τις αρχαιότητες μη ενδίδοντας σε πιέσεις και κομματικούς χειρισμούς, αποδεικνύει τη χείριστη θέση στην οποία περιέρχεται η πόλη της Θεσσαλονίκης να αποφασίζουν για αυτήν χωρίς αυτήν. Τιμά όμως παράλληλα τον ίδιο τον υπάλληλο που στάθηκε ακλόνητος στη θέση του και στις αξίες που ορκίστηκε να υπηρετεί», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Πολιτών για τη Διάσωση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, αναφορικά με εκδικητική -από την πλευρά της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη- παύση του Γιώργου Σκιαδαρέση από τη θέση του προϊσταμένου.  . 

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «την κρίσιμη στιγμή που χιλιάδες θεσσαλονικείς και ευρωπαίοι κάτοικοι και επιστήμονες αναμένουν με αγωνία εδώ και δύο μήνες την έκδοση μιας υπουργικής απόφασης βασισμένης στην ετυμηγορία ενός συλλογικού οργάνου, του ΚΑΣ, που επικύρωσε την ήδη ειλημμένη απόφαση τεμαχισμού και αποπομπής του βυζαντινού τοπίου της Βενιζέλου, εκλείπει βαθμιαία η ελπίδα ότι θα πρυτανεύσει η λογική».

Παράλληλα, η Κίνηση Πολιτών διαπιστώνει ότι «δεν υπάρχει βούληση να εισακουστεί το δίκαιο αίτημά μας της παραμονής κατά χώραν του αρχαίου συνόλου, που μας έλαχε απρόοπτα και που αναδεικνύει και εξυψώνει την πόλη και τους κατοίκους της παγκόσμια προσφέροντας ένα τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα ανάμεσα στις πόλεις με δυνατό ιστορικό παρελθόν».

Αναφερόμενη στις εργασίες που γίνονται στο σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης με την σταδιακή απομάκρυνση της προστατευτικής άμμου από τις αρχαιότητες, κάνει λόγο για «μεθοδική προετοιμασία της αποκόλλησης και απομάκρυνσης της ενοχλητικής ιστορίας» τονίζοντας ότι «γνωρίζουμε ότι η νομιμότητα θα επιδιωχθεί, ώστε να αποθαρρύνει τον ενάντιο λόγο, που θα υποστηριχθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων». 

«Η Κίνηση Πολιτών, που ανέμενε δυστυχώς τις εξελίξεις αυτές αποκρυπτογραφώντας ανελλιπώς κάθε πτυχή των δημόσιων ενεργειών και κάθε πληροφορίας, στέκεται σθεναρά στη θέση της να υπερασπιστεί μέχρις εσχάτων τη μοναδική στον κόσμο ιστορική κληρονομιά που έτυχε στην πόλη της Θεσσαλονίκης και καλεί τους κατοίκους της να μείνουν δίπλα της. Τίποτε δεν θα περάσει απαρατήρητο και αναξιοποίητο, τίποτε δεν θα υπονομεύσει το μέλλον μας» ξεκαθρίζει η Κίνηση Πολιτών.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πού αλλού γίνονται αυτά;

Μετά από δύο εβδομάδες καραντίνας, η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι η εξής: Πρώτον, η δημόσια Υγεία δοκιμάζεται από ελλείψεις προσωπικού, υλικού και εξοπλισμού ασφάλειας. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει μόνο τον εφοδιασμό της σε χειροκροτήματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις