Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κ.Στρατής: Αυταρχισμός, φίμωση της διαφορετικής άποψης και ρεβανσισμός ο πολιτισμός της ηγεσίας του ΥΠΠΟ

Αναφορικά με την καθαίρεση του αν. προϊσταμένου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού, σημείωσε ότι ο Γ.Σκιαδρέσης «"τόλμησε" να εισηγηθεί θετικά για την κατά χώρα διατήρηση των αρχαιοτήτων στο Μετρό Θεσσαλονίκης, παρακούοντας» την πρωθυπουργική εξαγγελία»

«Ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης αποπέμφθηκε γιατί "τόλμησε" να εισηγηθεί θετικά για την κατά χώρα διατήρηση των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον αρχαιολογικό νόμο και την επιστημονική του άποψη, "παρακούοντας" την πρωθυπουργική εξαγγελία και μη ενδίδοντας στις πιέσεις που κατ’ εξακολούθηση δεχόταν», τονίζει ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού, Κώστας Στρατής.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «δυστυχώς, η Εφορεία Αρχαιοτήτων και η πόλη της Θεσσαλονίκης θα στερηθούν έναν έντιμο, άρτιο επιστημονικά, εργατικό αλλά και ανοιχτό σε σύγχρονες προσεγγίσεις προϊστάμενο».

«Αυτός είναι ο πολιτισμός της Νέας Δεξιάς, όπως τον εκφράζει επάξια η ηγετική ομάδα του υπουργείου Πολιτισμού: αυταρχισμός, φίμωση της διαφορετικής άποψης (ακόμα και της επιστημονικής), ρεβανσισμός, κλίμα τρομοκρατίας», σχολίασε ο Κ.Στρατής προσθέτοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης πρέπει όντως να αισθάνεται υπερήφανος για την υπουργό του πολιτισμού του».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πού αλλού γίνονται αυτά;

Μετά από δύο εβδομάδες καραντίνας, η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι η εξής: Πρώτον, η δημόσια Υγεία δοκιμάζεται από ελλείψεις προσωπικού, υλικού και εξοπλισμού ασφάλειας. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει μόνο τον εφοδιασμό της σε χειροκροτήματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις