Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δήλωση της Μ.Ζορμπά στην «ΑΥΓΗ»: Αυτογελοιοποίηση του υπουργείου Πολιτισμού

Eurokinissi

Με αφορμή την παρέμβαση της αστυνομίας σε προβολή της ταινίας "Τζόκερ", η πρώην υπουργός Πολιτισμού «όσο κι αν στο μυαλό κάποιων ο νόμος Μεταξά του 1937 είναι ακόμη ζωντανός, θα πρέπει να αντιληφθούν ότι ο αυταρχισμός, σε οποιοδήποτε επίπεδο, δεν συνιστά στις μέρες μας παρά μόνο αυτογελοιοποίηση»

«Η παρέμβαση της αστυνομίας για τους ανήλικους στην ταινία "Τζόκερ", μετά και την προ μηνών γνωστή εγκύκλιο του υπουργείου Πολιτισμού για λογοκρισία στους ίδιους τους υπαλλήλους του, αποτελεί ένα ακόμη σύμπτωμα της ατμόσφαιρας πολιτισμού που η ηγεσία του υπουργείου καλλιεργεί», τονίζει η πρώην υπουργός Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά. 

Η ίδια προσθέτει ότι «όσο κι αν στο μυαλό κάποιων ο νόμος Μεταξά του 1937 είναι ακόμη ζωντανός, θα πρέπει να αντιληφθούν ότι ο αυταρχισμός, σε οποιοδήποτε επίπεδο, δεν συνιστά στις μέρες μας παρά μόνο αυτογελοιοποίηση».

«Εύκολο επίσης να εξαντλήσει το υπουργείο την αυστηρότητά του σε δύο υπαλλήλους, μετά την κατακραυγή. Το δύσκολο είναι να αλλάξει πορεία και να απαρνηθεί τις πολιτικές πρακτικές που καλλιεργούν και προωθούν την ατμόσφαιρα και τις συμπεριφορές λογοκρισίας, πατερναλισμού και πειθάρχησης», σημειώνει η Μ.Ζορμπά.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο