Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Π.Σκουρολιάκος: Ανακριβής η ανακοίνωση του ΥΠΠΟ την απεικόνιση πολιτισμικών συμβόλων σε διαφήμιση εταιρείας αναψυκτικών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π.Σκουρολιάκος: Ανακριβής η ανακοίνωση του ΥΠΠΟ την απεικόνιση πολιτισμικών συμβόλων σε διαφήμιση εταιρείας αναψυκτικών

«Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού για το ζήτημα που προέκυψε με την απεικόνιση πολιτισμικών συμβόλων σε διαφήμιση εταιρείας αναψυκτικών είναι ανακριβής, συσκοτίζει την πραγματικότητα, αποσιωπά τα γεγονότα και δημιουργεί σημαντικούς προβληματισμούς για την πρόθεση της κ. Μενδώνη να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον», σχολιάζει ο τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος.

Ο ίδιος προσθέτει ότι «είναι ανακριβής καθώς υποστηρίζει ότι δεν απαιτείται άδεια από το υπουργείο Πολιτισμού για την εμπορική και διαφημιστική χρήση μνημείων της χώρας. Αν η κ. Μενδώνη, που έχει θητεύσει ποικιλοτρόπως στο υπουργείο αγνοεί τη νομοθεσία 80 χρόνων, τις διοικητικές εισηγήσεις, το θεσμικό κεκτημένο και τη κοινή λογική μπορεί να ρωτήσει έναν οποιοδήποτε υπάλληλο για τη κείμενη νομοθεσία, θα την ενημερώσει».

«Συσκοτίζει την πραγματικότητα μιας και κάνει μνεία στην υπουργική απόφαση της 4ης Ιουλίου αναφέροντας, ψευδώς, πως αγνόησε το υφιστάμενο καθεστώς περί είσπραξης τελών και περιόριζε την καλλιτεχνική δημιουργία και την παιδική ζωγραφική» σημειώνει ο Π.Σκουρολιάκος.

Παράλληλα, απευθυνόμενςο στη Λ.μενδώνη στημιεώνει ότι «αποσιωπά το γεγονός ότι η προηγούμενη κυβέρνηση, αμέσως μόλις γνωστοποιήθηκε το ζήτημα της διάθεσης των συγκεκριμένων εμπορικών προϊόντων από την COCA COLA, έστειλε κατεπείγον έγγραφο για άμεσες ενέργειες στις Γενικές Διευθύνσεις του υπουργείου για τη διερεύνηση της υπόθεσης παραχώρησης δικαιωμάτων χρήσης. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε τι έγινε μετά την 7η Ιουλίου. Είμαστε σίγουροι ότι κινητοποιήθηκε όλος ο υπηρεσιακός μηχανισμός και περιμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας». 

«Τέλος, δημιουργεί προβληματισμούς για το μέλλον καθώς η σύσταση ομάδας εργασίας για την επανεξέταση -βλέπε κατάργηση- της υπουργικής απόφασης της 4ης Ιουλίου δεν προοιωνίζει θετικές εξελίξεις για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος από την εμπορική και ανεξέλεγκτη χρήση των μνημείων της χώρας.

» Η κ. Μενδώνη, δεν απάντησε επί της ουσίας για το τεράστιο ζήτημα που έχει προκύψει. Ωστόσο, στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών της υποχρεώσεων θα κληθεί να τεκμηριώσει όσα ισχυρίζεται, γιατί το ζήτημα που με τόση ελαφρότητα αντιμετωπίζει δεν μπορεί να κλείσει με αυτό τον τρόπο» τοβνίζει ο τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «ελπίζουμε μόνο, το συγκεκριμένο δελτίο Τύπου να είναι απλώς ένα στιγμιότυπο αδράνειας, συγκάλυψης ευθυνών και ελλιπούς τεκμηρίωσης και όχι το προανάκρουσμα για μια γενική χαλάρωση των όρων χρήσης των πολιτισμικών συμβόλων από την ιδιωτική οικονομία που με τόση σπουδή υπερασπίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ και η κ .Μενδώνη ειδικότερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ τα προστάτευσε και αυτή είναι η διαφορά μας με την σημερινή κυβέρνηση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL