Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Για να μην ξεχνιόμαστε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Για να μην ξεχνιόμαστε

Στον 5ο όροφο της οδού Μπουμπουλίνας, του κτιρίου που επί ημερών της είχε παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ μαζί με τα 36 ακίνητα της Πλάκας. Ανάμεσα σ' αυτά και το νεοκλασικό της οδού Διοσκούρων δίπλα στην Αρχαία Αγορά που παραχωρήθηκε σε ΜΚΟ του Σ. Φλογαϊτη εξώνοντας την τότε Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Προφανώς επιχειρείται να επιβραβευτεί  για την πολυετή θητεία και τους κόπους της στο υπουργείο. Ποιος δεν θυμάται  τις προσπάθειες που κατέβαλε επί κυβερνησης Σαμαρά, μαζί με την Άννα Παναγιωταρέα, για την πρωτοφανή πολιτική διαχείριση της αρχαιολογικής έρευνας στην Αμφίπολη. Κι αν στο σημαντικό μνημείο στο λόφο Καστά  επισφραγίστηκε μια θητεία καταστρατήγησης της επιστημονικής δεοντολογίας και της κοινής λογικής, στο Μετρό Θεσσαλονίκης, παραλίγο να καταστραφεί η Decumanus Maximus και οι άλλες σπουδαίες αρχαιότητες των σταθμών Βενιζέλου και Αγ. Σοφίας.

Η κ. Μενδώνη υπέρμαχος της απόσπασης των αρχαιοτήτων και της μεταφοράς τους στο στρατόπεδο Μελά, είχε προσπαθήσει πολύ να επιτύχει τότε το στόχο της χωρίς να ενδιαφέρεται για την καταστροφή τόσο σημαντικού πολιτιστικού αποθέματος. Ευτυχώς όπως αποδείχτηκε οι αρχαιότητες δεν αντιμάχονται τις επενδύσεις και στη Θεσσαλονίκη πλέον συνυπάρχουν και αρχαία και μετρό.

Όπως και στο Ελληνικό για το οποίο επίσης είχε προσπαθήσει, "ξεχνώντας" στα συρτάρια την κήρυξη του από την περίοδο του 2011-2012. Δεν  έχουμε και λίγα να θυμόμαστε από τα πεπραγμένα της πρώην γγ του υπουργείου, εάν και εφόσον επιστρέψει στην οδό Μπουμπουλίνας.  Για την ίδια ωστόσο η φερόμενη επιστροφή θα είναι και μια καλή ευκαιρία να ξαναδεί φίλους και γνωστούς.

Όπως  τον  φίλτατό της Γιάννη Τσακοπιάκο, που ελέγχεται για κακουργηματικές πράξεις από τη δικαιοσύνη, για τα έργα και τις ημέρες του στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας, ο οποίος μάλιστα έχει κλητευτεί, σύμφωνα με πληροφορίες, μαζί με αλλα μέλη του τότε ΔΣ του Ταμείου, για ανωμοτί κατάθεση.

Πόλυ Κρημνιώτη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL