Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εκθεση της KPMG: 690 εκατ. ευρώ στοιχίζει στη χώρα το λαθρεμπόριο τσιγάρων

Οι προσπάθειες των Παπαστράτος και Philip Morris International για την εξάλειψη του φαινομένου

Έκκληση να συνεχιστούν οι δράσεις κατά του παράνομου εμπορίου καπνικών προϊόντων, απηύθυνε εκ νέου η Παπαστράτος μετά τη δημοσίευση έκθεσης της KPMG που υπενθυμίζει τις αρνητικές προεκτάσεις και τις οικονομικές επιπτώσεις του παράνομου εμπορίου τσιγάρων.

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση η ανεξάρτητη "Έκθεση Stella" της KPMG, που ανατέθηκε από τη Philip Morris International για την κατανάλωση παράνομων τσιγάρων στην Ε.Ε., η παράνομη αγορά τσιγάρων στην Ελλάδα εκτινάχθηκε στο 23,6% κοστίζοντας πέρυσι στα κρατικά ταμεία 690 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, στην Ελλάδα καταγράφηκε η μεγαλύτερη ποσότητα παραποιημένων τσιγάρων στην Ε.Ε. (1,5 δισ. τσιγάρα).

Σχολιάζοντας την έκθεση ο Χρήστος Χαρπαντίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος, ανέφερε ότι το παράνομο εμπόριο έχει τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό κόστος και συμπλήρωσε: "Όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι τα έσοδα από τα παράνομα τσιγάρα χρηματοδοτούν διεθνή εγκληματικά δίκτυα και τρομοκρατικές οργανώσεις. Έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη, διαρκή απειλή, η οποία στην Ελλάδα έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας". Επεσήμανε ότι, εδώ και αρκετά χρόνια, η Παπαστράτος μάχεται σταθερά κατά του παράνομου εμπορίου. Από τις εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μέχρι τη δωρεά εξοπλισμού αιχμής, του πρώτου αυτοκινούμενου x-ray scanner που απέκτησε η χώρα μας και πέντε ειδικών ταχύπλοων καταδιωκτικών σκαφών, αναλαμβάνει διαρκώς πρωτοβουλίες για να μπει τέλος στην ανεξέλεγκτη πορεία του παράνομου εμπορίου.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις