Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ.Σταθάκης: Επιβεβαιώνεται η αποτελεσματικότητα των πολιτικών μας

Eurokinissi

Μετά την κατάταξη του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα ως το 3ο καλύτερο στην ΕΕ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρθηκε στις αξιολογήσεις των ειδικών

Το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα αξιολογήθηκε ως το τρίτο καλύτερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πρώτο ως προς την πληρότητα και λεπτομέρεια περιγραφής των πολιτικών, σύμφωνα με την αξιολόγηση ανεξάρτητων συμβούλων.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για το Κλίμα (European  Climate  Foundation) ανέθεσε στο Ecologic Institute της Γερμανίας και τη βρετανική εταιρία συμβούλων Climact να συγκρίνουν και να αξιολογήσουν τα Εθνικά Σχέδια των 28 κρατών-μελών, ενόψει και της επίσημης αξιολόγησής τους από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Οι αξιολογήσεις των ειδικών επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα των πολιτικών που σχεδιάζουμε και υλοποιούμε» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

«Καταφέραμε η Ελλάδα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διεθνή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των συνεπειών της, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι το αγαθό της ενέργειας είναι φθηνό και προσιτό στους πολλούς. Τα στοιχεία μας δικαιώνουν, καθώς σύμφωνα με την Eurostat, κατά το β' εξάμηνο του 2018, η μέση τιμή ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά στην Ελλάδα, περιλαμβανομένων όλων των χρεώσεων και φόρων, ήταν 26,3% χαμηλότερη του μέσου όρου της ευρωζώνης (16,5 ευρώ / kWh έναντι 22,4 ευρώ / kWh)» υπογράμμισε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια