Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μπ.Λεμέρ: Το ευρώ απειλείται σήμερα περισσότερο από ποτέ

ΑΜΠΕ

Σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών «το ευρώ απειλείται από οικονομική κρίση, την οποία βλέπουμε να προκαλείται από τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ». Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην επιλογή ακροδεξιών στην Ευρώπη να επιστρέψουν σε εθνικά νομίσματα

Το ευρώ απειλείται σήμερα περισσότερο από ποτέ, λόγω του κινδύνου να ξεσπάσει μια οικονομική κρίση από τους εμπορικούς πολέμους, αλλά και των Ευρωπαίων ηγετών που θέλουν το τέλος του, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ.

"Υπάρχουν αυτοί που θεωρούν, όπως και εγώ, ότι το ευρώ απειλείται πλέον. Ποτέ δεν είχε απειληθεί τόσο", δήλωσε ο Λεμέρ, μιλώντας σε δημοσιογράφους του διπλωματικού ρεπορτάζ, αναφερόμενος επίσης στον "κίνδυνο υπερτίμησης των στοιχείων ενεργητικού και επιστροφής μιας χρηματοπιστωτικής κρίσης".

«Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και αρχηγός της ακροδεξιάς Λέγκα στην Ιταλία, Ματέο Σαλβίνι, υποστηρίζεται από την κα Λεπέν και από άλλους συντηρητικούς στην Ευρώπη και ως εκ τούτου αυτοί κάνουν μια επιλογή που διακρίνεται για την σαφήνειά της, η οποία είναι αυτή της εξαφάνισης του ευρώ και της επιστροφής στα εθνικά νομίσματα», σημείωσε ο Μπ.Λεμέρ.

Το ευρώ απειλείται επίσης από "μια οικονομική κρίση, την οποία βλέπουμε να προκαλείται με τους εμπορικούς πολέμους ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ", σύμφωνα με τον Λεμέρ.

Η σινοαμερικανική εμπορική σύγκρουση εισήλθε σε μια νέα φάση την περασμένη εβδομάδα με τους εμπορικούς περιορισμούς που επέβαλαν οι ΗΠΑ στον δεύτερο μεγαλύτερο κατασκευαστή κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, την κινεζική εταιρεία Huawei.

Τέλος το ευρώ, το οποίο γιορτάζει φέτος 20 χρόνια ύπαρξης, απειλείται από "τον κίνδυνο υπερτίμησης των στοιχείων ενεργητικού και την επιστροφή μιας χρηματοπιστωτικής κρίσης", την ώρα που η ευρωζώνη παρουσιάζει μια ασθενή ανάπτυξη σε σύγκριση με τις ΗΠΑ μετά την έξοδό της από την χρηματοπιστωτική κρίση που την υπονόμευε από το 2008.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια