Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η οικονομική συνεργασία στα Δ.Βαλκάνια στη συνάντηση του υπουργείου Οικονομίας με την Παγκόσμια Τράπεζα

Οι ευκαιρίες που διανοίγονται για την ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας στα δυτικά Βαλκάνια και το νευραλγικό ρόλο της Ελλάδος για την προώθηση επενδύσεων στους τομείς δικτύων, υποδομών, μεταφορών και εμπορίου στην περιοχή βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντηση εργασίας μεταξύ στελεχών του υπουργείου Οικονομίας και της Παγκόσμιας Τράπεζας

Από την πλευρά του υπουργείου Οικονομίας διατυπώθηκε πως η Ελλάδα έχει ως στόχο να αξιοποιήσει τους εμπορικούς διαδρόμους που δυνητικά θα προκύψουν στην πλήρη ανάπτυξη του έργου, ενώ τα άμεσα και έμμεσα οφέλη θα περιλαμβάνουν τη διεύρυνση των οικονομικών-διαμετακομιστικών δυνατοτήτων των μεγάλων λιμένων (Πειραιά και Θεσσαλονίκης), την ταχύτερη μεταφορά εμπορευμάτων, την αξιοποίηση και επέκταση των σιδηροδρομικών δικτύων και την κατοχύρωση της χώρας ως σημαντικό κόμβο διεθνούς εμπορικής δραστηριότητας.

Οι εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Τράπεζας από την πλευρά τους παρουσίασαν το σχεδιασμό του διεθνούς οργανισμού για την προώθηση του έργου που έχουν αναλάβει στα δυτικά Βαλκάνια με σκοπό την ανάπτυξη και διευκόλυνση των εμπορικών ροών στα Βαλκάνια, τη βελτίωση των μεταφορών, εφοδιασμού και διαμετακόμισης και ανέδειξαν τις ευκαιρίες που διαμόρφωσε η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας στην κατεύθυνση δημιουργίας προϋποθέσεων για τη θεσμική και οικονομική αναβάθμιση των Βαλκανίων.

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης παρουσία των, Γ.Γ. Στρατηγικών & Ιδιωτικών Επενδύσεων κ. Λόη Λαμπριανίδη, Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ κ. Παναγιώτη Κορκολή, Ειδικού Γραμματέα ΣΔΙΤ κ. Νίκου Μαντζούφα και στελεχών του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο εξευτελισμός του Χρυσοχοϊδη και της Ν.Δ.

Τα χθεσινά γεγονότα στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που συζητιόταν το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, είναι εικόνες και από το παρελθόν και από το μέλλον. Είχαν όμως και ένα παράπλευρο αποτέλεσμα: προκάλεσαν τον απόλυτο διασυρμό της Νέας Δημοκρατίας μέσα στη Βουλή.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις