Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.3°C
4 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C18.8°C
6 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.2°C
2 BF 59%
Κ. Μίχαλος: Οι οίκοι αξιολόγησης δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν αυτά που λέει το ΔΝΤ (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Μίχαλος: Οι οίκοι αξιολόγησης δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν αυτά που λέει το ΔΝΤ (Video)

Το ΔΝΤ πάρα πολλές φορές είχε κάνει στο παρελθόν μεγάλα λάθη στις προβλέψεις του οπότε οι οίκοι αξιολόγησης δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν αυτά που λέει, δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, πλέον οι αγορές δεν επηρεάζονται από το ΔΝΤ σε αντίθεση με τις παλαιότερες εποχές που δεν υπήρχε ένα ξεκάθαρο πρόσημο για το πού πήγαινε η οικονομία.

https://www.youtube.com/embed/5ug-0QivwFU

Αναφορικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου, ο Κ. Μιχάλος ανέφερε ότι δε φαίνεται να υπάρχει αρνητικός αντίκτυπος στις προσλήψεις και εμφανίστηκε θετικός στο να ακολουθήσουν και άλλες αυξήσεις, εφόσον εκπληρωθούν τα αιτήματα της επιχειρηματικότητας.

«Η επιχειρηματικότητα έχει απορρόφησε με δυσκολία την αύξηση του κατώτατου μισθού, θα πρέπει να δούμε μία πιο γοργή αποφασιστικότητα όσον αφορά τη μείωση των φορολογικών συντελεστών καθώς θα βοηθήσει στην ανταγωνιστικότητα» σημείωσε και συμπλήρωσε: «Πρέπει να βρούμε τη χρυσή τομή για το μη μισθολογικό κόστος και τις ασφαλιστικές εισφορές ώστε να αναπνεύσει η αγορά και να μπορέσει να μπει στο μονοπάτι της θετικής ανάπτυξης».

Σχετικά με το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ επισήμανε ότι το μεγάλο αγκάθι είναι τα επιχειρηματικά δάνεια. «Πρέπει να σκύψουμε όλοι για να βρούμε μία λύση. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προστατέψουμε τους στρατηγικούς μπαταχτζήδες Ωστόσο πρέπει να υπάρχει ένας τρόπος προστασίας για τον επιχειρηματία που ξεκίνησε με ένα όραμα το 2005 - 2007, υποθήκευσε το μόνο περιουσιακό στοιχείο, το σπίτι του, αλλά βρέθηκε στη δίνη της κρίσης».

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL