Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στ.Πιτσιόρλας: Αναμόρφωση του εταιρικού δικαίου για ευκολότερη λειτουργία των επιχειρήσεων

Eurokinissi

Σύμφωνα με τον αν. υπουργό Οικονομίας, υπάρχουν ορισμένες εκκρεμότητες στη διαδικασία αναμόρφωσης του εταιρικού δικαίου. Η πρώτη αφορά θέματα εποπτείας και θα επιλυθεί με ν/σ που βρίσκεται στην τελευταία φάση επεξεργασίας και η δεύτερη αφορά τον νόμο περί μετασχηματισμών

«Η αναμόρφωση του εταιρικού δικαίου είναι μία από τις βασικές μεταρρυθμίσεις και με τα πρώτα νομοθετήματα κάναμε, ήδη, ένα μεγάλο βήμα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, με αντικείμενο τη Βιομηχανία, Στέργιος Πιτσιόρλας, σε εκδήλωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του Ελληνικού Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης με θέμα «Εταιρικός Νόμος, Εταιρικοί Μετασχηματισμοί, Εταιρική Διακυβέρνηση. Οι εξελίξεις για τις Εισηγμένες Εταιρείες», που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Όπως σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός, υπάρχουν μερικές εκκρεμότητες ακόμα. Η πρώτη σημαντική εκκρεμότητα αφορά τα θέματα εποπτείας και θα επιλυθεί με ένα νομοσχέδιο που είναι στην τελευταία φάση επεξεργασίας και θα κατατεθεί άμεσα.

«Αυτό θα απλοποιεί και θα συγκεκριμενοποιεί τη διαδικασία και σε αυτό θα περιλαμβάνονται και νέες ρυθμίσεις για το ΓΕΜΗ. Βασική ιδέα είναι να καταστεί ικανό να διεκπεραιώνει όλες αυτές τις διαδικασίες», τόνισε ο ίδιος.

Η δεύτερη εκκρεμότητα, συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός, αφορά τον νόμο περί μετασχηματισμών στον οποίο δεν έχουν συμπεριληφθεί τα θέματα των φορολογικών κινήτρων. Το σχετικό νομοσχέδιο, είπε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, θα κατατεθεί εντός διμήνου και θα περιλαμβάνει κίνητρα για συγχωνεύσεις.

«Με την ολοκλήρωση των παραπάνω θα έχουμε ένα σύγχρονο και λειτουργικό πλαίσιο, που θα καταστήσει τη λειτουργία και τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων πιο εύκολη», κατέληξε ο Στ.Πιτσιόρλας.

Δείτε όλα τα σχόλια