Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.4°C26.3°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.6°C26.6°C
1 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
21.0°C26.5°C
2 BF 41%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.7°C25.8°C
4 BF 31%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.9°C24.9°C
0 BF 33%
Ως ιαματικές αναγνωρίστηκαν δύο πηγές της Καρδίτσας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ως ιαματικές αναγνωρίστηκαν δύο πηγές της Καρδίτσας

Δύο ακόμη πηγές, σε Λουτρά Σμοκόβου και σε Σουλαντά Καρδίτσας, αναγνωρίστηκαν ως ιαματικές, με αποφάσεις τις οποίες υπέγραψε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Όπως διευκρινίζεται εν προκειμένω σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού, οι αναγνωρίσεις αυτών των δύο ιαματικών πόρων εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο της υλοποιούμενης εθνικής τουριστικής πολιτικής. Και συγκεκριμένα, της πολιτικής που έχει ως στόχο την προώθηση των θεματικών μορφών τουρισμού και εν προκειμένω του τουρισμού της υγείας και ευεξίας, την αξιοποίηση του ιαματικού πλούτου της χώρας. Όπως επίσης και στην ανάδειξη νέων ιαματικών προορισμών, οι οποίοι δημιουργούν νέα αναπτυξιακά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες.

Ειδικότερα, αναγνωρίζεται ως ιαματικός ο φυσικός πόρος Λουτρά Σμοκόβου, ο οποίος βρίσκεται στον οικισμό Λουτρά Σμοκόβου Καρδίτσας, για λουτροθεραπεία και εισπνοθεραπεία με ιαματικές ιδιότητες, που ενδείκνυνται για ρευματικές παθήσεις, χρόνιους ρευματισμούς, ισχιαλγίες, οσφυαλγίες, οξεία ρινίτιδα, αλλεργική ρινίτιδα, καθώς και για παθήσεις του νευρικού συστήματος.

Επίσης, αναγνωρίζεται ως ιαματικός και ο φυσικός πόρος Πηγή Σουλαντά του Δήμου Σοφάδων Καρδίτσας, με τρόπο χρήσεως τη λουτροθεραπεία και εισπνοθεραπεία και με ιαματικές ιδιότητες που ενδείκνυνται για ρευματολογικές παθήσεις, χρόνιους ρευματισμούς, ισχιαλγίες, οσφυαλγίες, παθήσεις νευρικού συστήματος, οξεία ρινίτιδα και αλλεργική ρινίτιδα.

Οι αποφάσεις αναγνώρισης των πηγών δημοσιεύτηκαν στα ΦΕΚ 6195/Β/2018 και ΦΕΚ 6195/Β/2018 αντίστοιχα, και είναι αναρτημένες στη Διαύγεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL