Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Δραγασάκης: Εντός Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου έτοιμο το νέο πλαίσιο για τα κόκκινα δάνεια

«Είμαστε η χώρα που χρεοκόπησε. Το ξεχνάμε αυτό και απαιτούμε να έχουμε το ίδιο επιτόκιο δανεισμού με την Πορτογαλία;» σχολίασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών

Εντός Φεβρουαρίου ή στις αρχές Μαρτίου αναμένεται να είναι έτοιμο το νέο πλαίσιο για τα κόκκινα δάνεια, όπως ενημέρωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Γιάννης Δραγασάκης κατά τη συζήτηση στις Επιτροπές της Βουλής της κύρωσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την παράταση του «νόμου Κατσέλη» και του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά με hotspots. Ο Γ. Δραγασάκης αναφέρθηκε ακόμα και στην έκδοση του πενταετούς ομολόγου παρατηρώντας ότι το επιτόκιο του πενταετούς ομολόγου είναι καλύτερο από τα επίπεδα του 2007 και του 2008.

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για το επιτόκιο του πενταετούς ομολόγου, ο Γ. Δραγασάκης υπογράμμισε ότι «είμαστε η χώρα που χρεοκόπησε. Το ξεχνάμε αυτό και απαιτούμε να έχουμε το ίδιο επιτόκιο δανεισμού με την Πορτογαλία;». Ο Γ. Δραγασάκης σχολίασε ακόμα ότι «μπορούσαμε να πάμε και χαμηλότερα το επιτόκιο, αλλά ίσως μετά θα ήταν αρνητικό αν ανέβαινε», παρατηρώντας ότι επιλέχθηκε επιτόκιο 3,60% και «είδατε ότι αμέσως μετά τα επιτόκια υποχωρούν περαιτέρω», ενώ κάτω του 4% πέφτει πια και το επιτόκιο του δεκαετούς ομολόγου.

Εργαλεία για την ενίσχυση των λιγότερο αναπτυγμένων περιοχών

Σε σχέση με τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά και την ενίσχυση των λιγότερων αναπτυγμένων περιοχών, ο Γ. Δραγασάκης σχολίασε ότι «αν δεν μπορέσουμε τελικά να κρατήσουμε αυτήν τη μείωση των συντελεστών, η προσπάθεια πρέπει να είναι να βρούμε εκείνα τα εργαλεία τα οποία θα βοηθήσουν να ασκήσουμε πολιτική», εργαλεία όπως το μεταφορικό ισοδύναμο και τα ειδικά αναπτυξιακά προγράμματα. Όσον αφορά το αίτημα για μεταφορικό ισοδύναμο στην Κρήτη, ο Γ. Δραγασάκης επιφυλάχθηκε για το αν τα προβλήματα που υπάρχουν θα αντιμετωπιστούν με αυτό το μέτρο ή με κάτι άλλο.

Αντιπαράθεση με τη Χρυσή Αυγή

Ο Γ. Δραγασάκης αντιπαρατέθηκε με τη Χρυσή Αυγή, η οποία κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει χάσει το λαϊκό έρεισμα. «Το ότι κάποιοι τραμπούκοι έκαψαν το σπίτι της κ. Τζάκρη σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λαϊκό έρεισμα;» σχολίασε ο Γ. Δραγασάκης τονίζοντας ότι δεν μπορεί να εμφανίζονται ως ειδικοί για το λαϊκό έρεισμα αυτοί που αρνούνται κάθε κανόνα δημοκρατίας.

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Έχει δίκιο η Ν.Δ.

Ναι, φυσικά. Έχει δίκιο η Ν.Δ. Ο Τσίπρας φταίει που ακυρώθηκε το ντιμπέιτ. Βρήκε μια αστεία δικαιολογία, τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε., η οποία θα αποφασίσει για τα πρόσωπα που θα ηγηθούν των ευρωπαϊκών μηχανισμών.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο