Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.5°C17.6°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
12 °C
10.8°C13.7°C
3 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.9°C15.5°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.8°C17.5°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.0°C
0 BF 81%
Τις 129.000 κατοικίες έφτασε το airbnb στην Ελλάδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τις 129.000 κατοικίες έφτασε το airbnb στην Ελλάδα

Την εκτίμηση ότι το φαινόμενο τύπου airbnb πλησιάζει στην κορύφωσή του στην Ελλάδα, άρα σταδιακά περισσότερα διαμερίσματα θα επιστρέψουν στην παραδοσιακή μηνιαία μίσθωση, εξέφρασε στο Πρακτορείο 104,9 FM ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Τιμών Ακινήτων Κώστας Γεωργάκος. "Είμαστε πολύ κοντά στην κορύφωση αυτής της ευκαιρίας. Σύντομα πιστεύω ότι θα μετακινηθούμε στην άλλη πλευρά του νομίσματος και τα ακίνητα αυτά θα φεύγουν από τη βραχυχρόνια μίσθωση και θα πηγαίνουν στην παραδοσιακή" τόνισε.

Ο Κ. Γεωργάκος επισήμανε επίσης για τα ακίνητα εκείνα τα οποία έχουν δηλωθεί ως διαθέσιμα σε νόμιμες πλατφόρμες διαμοιρασμού ότι "από τις 2.000 πριν μερικά χρόνια, πήγαν στις 10.000 και τα τελευταία δύο με τρία χρόνια μεταπηδήσαμε στις 129.000". Ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου είπε ότι "στην Αθήνα οι κτηματομεσίτες αναφέρουν πως σχεδόν ζουν τους παλιούς καλούς καιρούς, βλέπουν πολύ αυξημένη την κίνησή τους, σχεδόν όπως αυτή διαμορφωνόταν την περίοδο του 2000".

Πρόσθεσε ακόμη ότι, παρά τις εκτιμήσεις για κάμψη της εν λόγω αγοράς, πολλοί είναι οι πολίτες εκείνοι οι οποίοι εξακολουθούν να έχουν προσδοκίες για αυξημένο εισόδημα, καθώς οι "περισσότεροι βλέπουν μια ευκαιρία στη βραχυχρόνια μίσθωση". Προσδοκίες που όμως φαίνεται πως είναι ενδεχόμενο να συγκρουστούν με την πραγματικότητα, καθώς ήδη έχουν ξεκινήσει να προβάλλονται στην αγορά μακροχρόνιας μίσθωσης ακίνητα τα οποία είχαν αρχικά ανακαινιστεί για να εισαχθούν σε πλατφόρμες διαμοιρασμού, κάτι που σημαίνει πως επιπλωμένα, μερικώς ή ολικώς ανακαινισμένα ακίνητα θα αρχίσουν να προσφέρονται σε παραδοσιακούς ενοικιαστές.

Επίσης, σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις για την εξέλιξη αυτού του φαινομένου και της αγοράς που δημιουργείται, ο Κ. Γεωργάκος τόνισε πως οι πολίτες πρέπει να έχουν κατά νου πως "ό,τι γυαλίζει δεν είναι χρυσός" και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως σύντομα "αρκετοί Έλληνες θα μεταβούν από τη βραχυχρόνια μίσθωση στη μακροπρόθεσμη", ενώ θα πρέπει και να δεχτούν πως κάνουν απόσβεση των ποσών που ενδεχομένως έχουν επενδύσει "σε μεγαλύτερο διάστημα από αυτό που νομίζουν".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL