Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η Ελλάδα έπιασε τους στόχους της αγροτικής ανάπτυξης

Σε μόλις τρία χρόνια - Επιπλέον 253 εκατ εξασφάλισαν οι υψηλές επιδόσεις του προγράμματος

Τη δυνατότητα αξιοποίησης επιπλέον κοινοτικών πόρων, ύψους 253 εκατ. ευρώ, θα έχει η χώρα μας, καθώς πέτυχε τις αναγκαίες επιδόσεις που τίθενται σε επίπεδο Ε.Ε. για την υλοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η προσπάθεια επίτευξης των στόχων του Πλαισίου Επίδοσης του ΠΑΑ με το πέρας του 2018, εξασφαλίζοντας την αξιοποίηση επιπλέον πόρων από το αποθεματικό επίδοσης που προβλέπεται από την Ε.Ε. και έχουν ήδη ενσωματωθεί στον προγραμματισμό του Προγράμματος. Πρόκειται για πολύ σημαντική επιτυχία, δεδομένου ότι πραγματοποιήθηκε υπό δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες, ενώ είχε καθυστερήσει η έγκριση του ελληνικού ΠΑΑ κατά ένα. χρόνο έναντι των προγραμμάτων των λοιπών κρατών - μελών.

Ειδικότερα, σε μόλις τρία έτη εφαρμογής:

- Έχει ενεργοποιηθεί ήδη το 88% της δημόσιας δαπάνης του ΠΑΑ, που έχει δεσμευτεί σε νέες προκηρύξεις και συνεχιζόμενα έργα, ενώ οι πληρωμές ξεπέρασαν τα 2 δις. ευρώ δημόσιας δαπάνης.

- Η απορρόφηση της κοινοτικής συνδρομής ξεπέρασε το 40%, πάνω από τον κοινοτικό μέσο όρο από το 2017 και τριπλάσια περίπου στην τριετία εφαρμογής έναντι της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου.

- Το ΠΑΑ υπερκάλυψε τον στόχο του ΕΣΠΑ ετών 2016-2018 συνεισφέροντας με το μεγαλύτερο ποσό απορρόφησης πόρων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και κατ’ επέκταση εισροής κοινοτικών πόρων στη χώρα.

- Το ΠΑΑ υπερκάλυψε για το 2018 τις υποχρεώσεις του κανόνα ν+3 (στόχος πληρωμών της Ε.Ε.) από το 2017, ενώ έχει καλυφθεί από το πρώτο εξάμηνο του 2018 και ο στόχος πληρωμών για το 2019.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

ΑΜΚΑ μόνο για Έλληνες

Δεν είχαν πει φυσικά πριν τις εκλογές ότι θα καταργήσουν τον ΑΜΚΑ για τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο. Πρώτον, για να μην αποξενωθούν από μια ομάδα φιλελεύθερων ψηφοφόρων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο