Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
16.0°C20.9°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.1°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.6°C18.8°C
5 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C19.8°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 56%
Προαναγγελία Τσακαλώτου / Προαναγγελία Τσακαλώτου: Στόχος η άντληση 7 δισ. ευρώ το 2019 από τις αγορές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προαναγγελία Τσακαλώτου / Προαναγγελία Τσακαλώτου: Στόχος η άντληση 7 δισ. ευρώ το 2019 από τις αγορές

Επί παντός οικονομικού επιστητού μίλησε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ρίχνοντας παράλληλα τα “βέλη” του τόσο προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και προς τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα.

Αναφερόμενος στο θέμα της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σημείωσε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του www.news247.gr, ότι «ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι δεν μας νοιάζει να βγούμε στις αγορές. Διαπραγματευτήκαμε σκληρά για να έχουμε ένα "μαξιλάρι" 25 δισ. ευρώ και χάρη σε αυτό είμαστε σε θέση να επιλέξουμε πότε θα βγούμε στις αγορές» και συμπλήρωσε: «Στόχος μας είναι να αντλήσουμε 7 δισ. το 2019 από τις αγορές και όταν είναι κατάλληλη η στιγμή θα γίνει η οριστική έξοδος. Θα έλεγα στην αξιωματική αντιπολίτευση να μη βάλει όλα τα αυγά στο καλάθι ότι δεν θα βγούμε στις αγορές. Την πάτησαν με τις συντάξεις προβλέποντας ότι θα κοπούν, οπότε, αφού κάηκαν στον χυλό, ας φυσήξουν το γιαούρτι. Το επόμενο διάστημα θα αγοράσουμε το χρέος στο ΔΝΤ ή στην ΕΚΤ, ή λίγο από τα δύο».

Κοστολογημένο πρόγραμμα

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην κριτική περί παροχολογίας, σημειώνοντας ότι ο κόσμος που θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ το 2019 ξέρει τι θα περιμένει και πρόσθεσε: "Δεν έχουμε ανακοινώσει 13η σύνταξη. Ο κ. Χουλιαράκης έκανε κοστολόγηση των μέτρων που έχει αναγγείλει η Ν.Δ. και ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν απάντησε καν. Δεν κάνουμε παροχολογία, λέμε τι θα κάνουμε και από πού θα έρθουν τα λεφτά. Η Ν.Δ. λέει τι θα κάνει χωρίς να διευκρινίζει από πού θα βρουν τα λεφτά. Και μετά λένε ότι εμείς είμαστε λαϊκιστές".

Αρέσει η δημοσιότητα στο Στουρνάρα

Αναφερόμενος στη στάση του Γιάννη Στουρνάρα, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι «έχουμε διαφωνίες στην πολιτική με τον κ. Στουρνάρα και την ομάδα του. Θα μπορούσε να είναι καλύτερη η συνεργασία μέσα σε ένα πλαίσιο όπου θα υπήρχαν διαφωνίες. Η ΤτΕ είναι μια ανεξάρτητη Αρχή. Ο κ. Στουρνάρας είναι άνθρωπος που του αρέσει η δημοσιότητα. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να είναι πιο στενά στον ρόλο του».

Πελατειακό το κράτος επί Ν.Δ.

Αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ο ίδιος ανέφερε ότι «Τα ληξιπρόθεσμα χρέη του κράτους προς τους ιδιώτες είναι λίγο πάνω από 2 δισ., αλλά ένα μεγάλο κομμάτι που ξεχνά να πει η Ν.Δ. αμφισβητείται στα δικαστήρια. Δημιουργούμε συστήματα ελέγχου ώστε να εκπληρώνονται αυτές οι υποχρεώσεις του κράτους. Είχαμε έναν δημόσιο τομέα που δεν ήταν προσανατολισμένος να λύνει τέτοια προβλήματα».

Τέλος, δήλωσε ότι "στο τέλος αυτού του χρόνου θα είναι ελάχιστοι οι περιορισμοί σε ό,τι αφορά τα capital controls».

Γ. Α.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL