Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συνολική επιχορήγηση 900 εκατ. ευρώ μέσω ΤΑΝΕΟ για την αύξηση των επενδύσεων

Με απόφαση του Γ. Δραγασάκη - Έμφαση σε κλάδους που υπάγονται στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση, την προώθηση πρότυπων ελληνικών προϊόντων, τη μεταποίηση και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Την επιχορήγηση 900 εκατ. ευρώ μέσω του Ταμείου Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ) για την αύξηση των επενδύσεων αποφάσισε η κυβέρνηση. Ειδικότερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης υπέγραψε την απόφαση για την καταβολή επιχορήγησης 700.000.000 ευρώ στο Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Σύμφωνα με την απόφαση το ΤΑΝΕΟ επιχορηγείται για συμμετοχή σε επενδυτικά σχήματα με στόχο τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Πιο συγκεκριμένα:

- Επιχορήγηση 50.000.000 ευρώ στην ΤΑΝΕΟ Α.Ε. για συμμετοχή σε νεοϊδρυθέντα σχήματα παροχής επιχειρηματικού κεφαλαίου που θα επενδύουν σε ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται σε κλάδους που υπάγονται στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση.

- Επιχορήγηση 50.000.000 ευρώ για συμμετοχή σε επενδυτικά σχήματα με στόχο την ενίσχυση της ελληνικής παραγωγής και την προώθηση πρότυπων ελληνικών προϊόντων «Made in Greece».

- Επιχορήγηση 150.000.000 ευρώ για συμμετοχή σε επενδυτικά σχήματα με στόχο τη στήριξη επιχειρήσεων που χρήζουν ανασυγκρότησης / αναδιοργάνωσης και δραστηριοποιούνται κυρίως στην παραγωγή και τη μεταποίηση (ΕΠΑΝΟΔΟΣ).

- Επιχορήγηση ύψους 450.000.000 ευρώ για συμμετοχή σε επενδυτικά σχήματα παροχής χρηματοδότησης που θα διοχετεύεται στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω ομολόγων με δικαίωμα απόληψης (Debt Fund).

Τέλος, στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που υπογράφηκε τον Μάρτιο του 2018 μεταξύ της κρατικής εταιρείας επενδύσεων του Άμπου Ντάμπι Mubadala Investment Company και του ΤΑΝΕΟ για την υλοποίηση συνεπενδύσεων, αποφασίστηκε η επιχορήγηση του ΤΑΝΕΟ με άλλα 200.000.000 ευρώ.

Γ.Α.

Δείτε όλα τα σχόλια