Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Φώτης Κουρμούσης: Ρυθμίστε τα χρέη σας μέχρι το τέλος του 2019

Μέχρι το τέλος του 2019 «μπορείς να ρυθμίσεις όλα τα χρέη προς τράπεζες και εφορία ή ασφαλιστικά ταμεία (όχι απαραίτητα σε όλα). Μπορούν να ενταχθούν όλων των ειδών οι επιχειρήσεις, μικρές, μεσαίες ή μεγάλες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες με μπλοκάκι ή επιτηδευματίες (ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, δικηγόροι, ασφαλιστές, δημοσιογράφοι κ.λπ., οποιοσδήποτε δεν είναι μόνο μισθωτός ή συνταξιούχος) και οι αγρότες» δήλωσε χθες ο ειδικός γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης απευθυνόμενος στους ενδιαφερομένους από τη συχνότητα του ραδιοφωνικού σταθμού Στο Κόκκινο 105.5, προσθέτοντας πως καλύπτονται και ιδιωτικά χρέη.

Η αίτηση για εξωδικαστικό συμβιβασμό γίνεται ηλεκτρονικά «για όλα τα χρέη. Καλούνται όσοι τους χρωστάς να δουν την αίτησή σου. Συμφωνούν ή δεν συμφωνούν, ψηφίζουν και εφόσον η πλειοψηφία συμφωνήσει (το 60% των χρεών) τότε η λύση επιβάλλεται σε όλους», συνέχισε ο κ. Κουρμούσης. Στη διαδικασία μπορούν να ενταχθούν και χρέη «κάτω των 20.000 ευρώ, με άλλη διαδικασία, πιο τυποποιημένη, που δεν φτάνει έως τις 120 δόσεις, αλλά λιγότερες».

Λύση στα προβλήματα

Αντίθετα, δεν μπορεί να γίνει αίτηση για μέρος των συνολικών χρεών, «υπάρχει λόγος, διότι ο νόμος λέει ρητά ότι κάθε πολίτης πρέπει να πληρώνει μόνο από περίσσευμά του, αφού καλύψει τις λειτουργικές δαπάνες. Κάποιος π.χ. βγάζει 1.000 ευρώ και ξοδεύει 900 ευρώ για να λειτουργήσει, του μένουν 100 ευρώ. Αν ‘τα έχει βρει’ με την τράπεζα και του παίρνει 90 ευρώ, τι να ρυθμίσει με τους υπόλοιπους; Πρέπει όλοι μαζί να μοιραστούν το περίσσευμα», όπως διευκρίνισε.

«Προφανώς και δεν ‘τα έχει βρει’, του πήρε ό,τι έχει και δεν έχει... τον έχουν κοροϊδέψει. Εμείς λέμε ‘έλα εδώ να τα ξαναρυθμίσουμε, να δεις που θα πάρεις καλύτερη ρύθμιση’».

Κάποιος που θέλει πληροφορίες μπορεί να επισκεφθεί την ιστοθέση της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους (www.keyd.gov.gr) ή να έρθει σε κάποιο από τα 24 γραφεία της σε όλη την Ελλάδα, με ένα τηλέφωνο στο 213-212-5730, για να μιλήσει δωρεάν και εμπιστευτικά αναζητώντας συμβουλές.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Ποιος ήταν συνεργάτης του Φλώρου είπαμε;

Τόσες μέρες η Ν.Δ. είχε αποφύγει να έρθει σε αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Επιλογή που εντάσσεται, προφανώς, στη στρατηγική του ήπιου πολιτικού κλίματος την οποία ακολουθεί η Ν.Δ. μετά τον ανελέητο πόλεμο τοξικής λάσπης με τον οποίο έφτασε μέχρι τις ευρωεκλογές.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο