Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο απόφασης για τα μικρά αιολικά

Την αδειοδοτική διαδικασία, στην οποία περιλαμβάνεται και ο τρόπος της υποβολής των σχετικών αιτήσεων, περιβαλλοντικά, χωροταξικά και πολεοδομικά θέματα, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια, για...

Την αδειοδοτική διαδικασία, στην οποία περιλαμβάνεται και ο τρόπος της υποβολής των σχετικών αιτήσεων, περιβαλλοντικά, χωροταξικά και πολεοδομικά θέματα, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια, για την εγκατάσταση σε γήπεδα και τη σύνδεση με το δίκτυο διανομής σταθμών μικρών ανεμογεννητριών εγκατεστημένης ισχύος μικρότερης ή ίσης των 60 kW, καθορίζει σχέδιο Υπουργικής Απόφασης που έθεσε το ΥΠΕΝ σε δημόσια διαβούλευση.

Τα ανωτέρω ορίζονται κατά παρέκκλιση των λοιπών διατάξεων που αφορούν την ανάπτυξη αιολικών σταθμών. Η δημόσια διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο για την προώθηση των μικρών αιολικών έργων μέσω ανταγωνιστικών διαδικασιών και συστημάτων αυτοπαραγωγής με ενεργειακό και εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό. Υπολογίζεται ότι τα έργα θα ξεκινήσουν άμεσα το 2019, με τη δημοπρατούμενη ισχύ να ανέρχεται γύρω στα 10 MW.

Στο μεταξύ, τους οριστικούς καταλόγους συμμετεχόντων και τους αντίστοιχους των αποκλεισθέντων από το στάδιο β' των τριών κατηγοριών στο πλαίσιο των ανταγωνιστικών διαδικασιών έργων ΑΠΕ δημοσιοποίησε χθες η ΡΑΕ ενόψει των δημοπρασιών που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 10.12.

Πιο συγκεκριμένα, στην κατηγορία Ι (φωτοβολταϊκά έως 1 MW) συμμετέχουν 192 έργα, συνολικής ισχύος 108,4MW, στην κατηγορία ΙΙ (φωτοβολταϊκά 1-20 MW) συμμετέχουν 27 έργα, συνολικής ισχύος 151,32MW και στην κατηγορία ΙΙΙ (αιολικά έως 50ΜW) συμμετέχουν 14 έργα, συνολικής ισχύος 281,65MW.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δύο αντιλήψεις, δύο δρόμοι

Μετά τις Πρέσπες, η συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ήταν ακόμα μία καθαρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε δύο γραμμές: αυτή που αντιλαμβάνεται ως πρόοδο τον δημοκρατικό θεσμικό εκσυγχρονισμό της...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο