Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Καθαρά κέρδη 29,2 εκατ. για την ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών

Στοιχεία για το το εννεάμηνο του 2018

Με καθαρά κέρδη ύψους 29,2 εκατ. ευρώ έκλεισε το εννεάμηνο 2018 για την ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, που κατέχει το 51% των μετοχών της ΑΔΜΗΕ Α.Ε., η οποία κατέγραψε για την ίδια περίοδο καθαρά κέρδη της τάξεως των 60 εκατ., αυξημένα κατά 20,9%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες, τα λειτουργικά αποτελέσματα της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών για την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2018, τα οποία ανέρχονται στα 29,1 εκατ. ευρώ αντανακλούν τη συμμετοχή της κατά 51% στα κέρδη της ΑΔΜΗΕ Α.Ε.

Τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας στις 30 Σεπτεμβρίου 2018 ανέρχονταν στα 6 εκατ. ευρώ, ποσό που έχει τοποθετηθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος και προσφέρει μέση απόδοση 3,1%. Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών δεν έχει χρέος.

Για το 2018, η Διοίκηση πρότεινε τη διανομή ως προμέρισμα του μέγιστου επιτρεπόμενου ποσοστού, ήτοι το 50% του μερίσματος που έλαβε από την ΑΔΜΗΕ Α.Ε. μέσα στο έτος. Το προμέρισμα ανά μετοχή προς διανομή ανήλθε στα 0,03161 ευρώ και διανεμήθηκε στους μετόχους τον Αύγουστο.

Η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών θα διανείμει το εναπομείναν ποσό, προσαρμοσμένο στις τρέχουσες δαπάνες, ως κανονικό μέρισμα το 2019 βάσει των οικονομικών αποτελεσμάτων πλέον προμερίσματος για το πρώτο εξάμηνο του 2019. Για τη χρήση του 2019 η συνολική διανομή μερίσματος αναμένεται να ανέλθει περίπου στα 0,087 ευρώ / μετοχή (έναντι προηγούμενης εκτίμησης 0,07 ευρώ), λόγω αλλαγής του σχετικού, νομοθετικού πλαισίου.

Η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών αναμένει ότι η ευνοϊκή τάση του εννεάμηνου θα διατηρηθεί και στο τέταρτο τρίμηνο του έτους. Η έγκαιρη υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος του 2018 και το βελτιωμένο χρηματοοικονομικό προφίλ της εταιρείας εξασφαλίζουν τη θετική της πορεία και επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις για την τρέχουσα ρυθμιστική περίοδο, όπως αυτές έχουν διατυπωθεί.

Η ίδρυση θυγατρικής εταιρείας ειδικού σκοπού (SPV) με την επωνυμία Αριάδνη Interconnection (με ιδρυτικό κεφάλαιο 200 εκατ.), σε εφαρμογή των αποφάσεων της ΡΑΕ, αποτελεί σημαντικό βήμα για την εταιρεία, καθώς εξασφαλίζει τη συμμετοχή της με πλειοψηφικό ποσοστό στη χρηματοδότηση και κατασκευή της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης - Αττικής, προϋπολογισμού 1 δισ. ευρώ.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Ξέρουν ήδη ότι χάνουν

  Εχθές η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μαρία Ζαχαράκη έστειλε στο ΕΣΡ επιστολή, με την οποία επιχειρεί να μπλοκάρει τη μετάδοση της ομιλίας του Αλ. Τσίπρα την Παρασκευή το βράδυ. Το τυπικό ζήτημα είναι ότι ο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο