Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

EBRD: Μέχρι το 2025 στην Ελλάδα

Εγκριση της παράτασης από τους μετόχους - "Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα για να στηρίξουμε την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας" δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης Σούμα Τσακραμπάρτι

Την παράταση του χρονικού ορίζοντα των επενδύσεων στην Ελλάδα έως το 2025 ενέκριναν οι μέτοχοι της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Η παράταση θα επιτρέψει στον θεσμό να συνεχίσει να στηρίζει τον ιδιωτικό τομέα στη χώρα, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα και στηρίζοντας την ενοποίηση της οικονομίας, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, πρόεδρος της EBRD Σούμα Τσακραμπάρτι δήλωσε: «Με τις επενδύσεις και τη μέχρι στιγμής στήριξη στην Ελλάδα, η EBRD επέδειξε την ικανότητά της να αντιδρά άμεσα στις οικονομικές απαιτήσεις μιας χώρας. Η παράταση υποδηλώνει τη συνεχή μας δέσμευση. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα για να στηρίξουμε την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας».

Επενδύσεις 2 δισ.

Μέχρι σήμερα, η EBRD έχει επενδύσει στην Ελλάδα 2 δισ. ευρώ σε 42 project, ενώ σε διαδικασία αξιολόγησης βρίσκονται 30 projects συνολικού ύψους 1,4 δισ. ευρώ. Οι επενδύσεις της τράπεζας αφορούν συνεργασίες με τις ελληνικές τράπεζες, χρηματοδοτήσεις και εταιρικά ομόλογα για επιχειρήσεις, επενδύσεις στον κλάδο της ενέργειας και προγράμματα ενίσχυσης του εξαγωγικού προσανατολισμού και της εισαγωγής εναλλακτικών διαδικασιών άντλησης κεφαλαίων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που συγχρηματοδοτούνται από το υπουργείο Ανάπτυξης.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Ξέρουν ήδη ότι χάνουν

  Εχθές η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μαρία Ζαχαράκη έστειλε στο ΕΣΡ επιστολή, με την οποία επιχειρεί να μπλοκάρει τη μετάδοση της ομιλίας του Αλ. Τσίπρα την Παρασκευή το βράδυ. Το τυπικό ζήτημα είναι ότι ο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο