Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.3°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.0°C17.6°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.4°C16.6°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
3 BF 62%
Σταύρος Αραχωβίτης: / Σταύρος Αραχωβίτης: Ο ΕΦΕΤ θα συνεχίσει το έργο του με μεγαλύτερη ένταση, υποστήριξη, συνεργασία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σταύρος Αραχωβίτης: / Σταύρος Αραχωβίτης: Ο ΕΦΕΤ θα συνεχίσει το έργο του με μεγαλύτερη ένταση, υποστήριξη, συνεργασία

Για την αποφασιστικότητά του ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) να εξακολουθήσει να ασκεί τον ιδιαίτερα σημαντικό του ρόλο, που εγγυάται το υψηλό επίπεδο ασφάλειας και ποιότητας των τροφίμων που ήδη απολαμβάνει ο Έλληνας καταναλωτής, με μεγαλύτερη ένταση, συνεχή υποστήριξη και διαρκή συνεργασία διαβεβαιώνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σ. Αραχωβίτης.

Σε επιστολή του προς τον απερχόμενο πρόεδρο του ΕΦΕΤ Ι. Τσιάλτα, ο οποίος υπέβαλε και εγγράφως, όπως του είχε ζητηθεί στις 8.11 από τον υπουργό, την παραίτησή του, σημειώνει ότι την ανωτέρω διαβεβαίωση είχε δώσει και στη συνάντησή τους και υπήρξε σημείο που συζητήθηκε εκτενώς και φάνηκε ότι έγινε απόλυτα σαφές.

Όμως, αναφέρει ο υπουργός, αυτό δεν αποτυπώνεται στο “άκρως επικοινωνιακό και μακροσκελές κείμενο παραίτησής σου που διάβασα σε όλα τα ΜΜΕ, ταυτόχρονα με την κατάθεσή του σε μένα. Αντίθετα, υπάρχει μεγάλη σπουδή να ερμηνευτούν αλλά και με τη δημοσιότητα από μέρους σου νομοτελειακά να παρερμηνευθούν οι προθέσεις μου για τον φορέα μόλις ένα και μισό μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου”.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Σ. Αραχωβίτη, “αυτό μοιάζει με εύκολη μετάθεση ευθυνών” και σίγουρα, τονίζει, κινείται σε διαφορετικό πνεύμα από αυτό που επικράτησε στη συνάντηση με τον Ι. Τσιάλτα πριν από λίγες μέρες. Ο ίδιος σημειώνει ότι δεν μπορεί να μην προσπαθήσει και εκείνος να ερμηνεύσει την αλλαγή στάσης του, η οποία ήδη ερμηνεύεται από τα ΜΜΕ παντοιοτρόπως, όμως καθώς δεν επιθυμεί να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, που μόνο “ζημιά μπορούν να κάνουν στον φορέα και στο πολύτιμο για το υπουργείο και τους πολίτες έργο του”, παραπέμπει στη σαφή και διεξοδική διατύπωση του οράματός του για τον ΕΦΕΤ κατά τη θεσμική διαδικασία που επιβάλλει η αντικατάσταση του προέδρου (σ.σ.: στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής).

Ο υπουργός ευχαρίστησε τον απερχόμενο πρόεδρο για τη συμβολή του στο υψηλό επίπεδο λειτουργίας του ΕΦΕΤ, σημειώνοντας ότι, στο πλαίσιο μιας παρατεταμένης μνημονιακής περιόδου από την οποία τώρα εξέρχεται η χώρα, η κατάσταση λειτουργίας του οργανισμού κρίνεται απόλυτα επιτυχής. Μετά την περίοδο αυτή άλλωστε, πρόσθεσε, "δόθηκε η ευκαιρία και έχει ήδη συμφωνηθεί να προχωρήσουμε σε προσλήψεις επιστημονικού προσωπικού στο υπουργείο έπειτα από πολλά χρόνια".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL