Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Θ.Φωτίου: Επιχορήγηση για υφιστάμενες επιχειρήσεις «Κ.ΑΛ.Ο»

Eurokinissi

«Αυτήν τη στιγμή, εμείς θα επιχορηγήσουμε με 27 εκατ. ευρώ τις υφιστάμενες 1.500 επιχειρήσεις ΚΑΛΟ» δήλωσε η αν. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης επισημαίνοντας ότι ανάλογα με τον τζίρο θα λάβουν από 25.000 ευρώ έως 200.000 ευρώ για 18 μήνες

Για τη 2η Έκθεση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, Κ.ΑΛ.Ο. ΑΤΗΕΝS EXPO '18, που πραγματοποιείται από τις 7 έως τις 11 Νοεμβρίου, στην «καρδιά» της Αθήνας, στους χώρους του παλαιού Χρηματιστηρίου Αθηνών και στο αίθριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών-Γρυπάρειο Μέγαρο, μίλησε, μεταξύ άλλων, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

«Αυτήν τη στιγμή, εμείς θα επιχορηγήσουμε με 27 εκατ. ευρώ τις υφιστάμενες επιχειρήσεις ΚΑΛΟ. Έχουμε βγάλει την προδημοσίευση της πρόσκλησης. Αυτές είναι 1.500» δήλωσε η κ. Φωτίου μιλώντας στον Realfm 97,8.

Η ίδια επεσήμανε ότι, ανάλογα με τον τζίρο τους, θα λάβουν οικονομική ενίσχυση από 25.000 ευρώ έως 200.000 ευρώ για 18 μήνες, διευκρινίζοντας ότι «αυτό δεν είναι δάνειο, αλλά επιχορήγηση».

Παράλληλα, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης σημείωσε ότι σχεδιάζεται ένα νέο πρόγραμμα επιχορήγησης των υφιστάμενων φορέων ΚΑΛΟ αποκλειστικά για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

«Θα επιχορηγήσουμε με 11 εκατ. ευρώ τους ήδη υφιστάμενους φορείς ΚΑΛΟ για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» τόνισε η κ. Φωτίου, ενώ ανέφερε και άλλη δράση επιχορήγησης που θα αφορά νέες επιχειρήσεις ΚΑΛΟ, η οποία θα υλοποιηθεί από τις Περιφέρειες. Επίσης, η κ. Φωτίου υπογράμμισε ότι υπάρχει διασύνδεση αυτών των μητρώων με το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και το Μηχανισμό Διάγνωσης Αναγκών της Αγοράς Εργασίας.

Σε ερώτηση σχετικά με τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι αυτή η κυβέρνηση σκοπεύει να λύσει τα πιο δύσκολα θέματα που έχουν αφήσει άλυτα πολλές δεκαετίες όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Δείτε όλα τα σχόλια